x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii sprijiniţi de Fundaţia Principesa Margareta sunt sărbătoriţi, la Palatul Elisabeta

Copiii sprijiniţi de Fundaţia Principesa Margareta sunt sărbătoriţi, la Palatul Elisabeta

01 Iun 2018   •   09:59
Copiii sprijiniţi de Fundaţia Principesa Margareta sunt sărbătoriţi, la Palatul Elisabeta
Sursa foto: Daniel Angelescu

Copiii sprijiniţi de Fundaţia Principesa Margareta vor fi sărbătoriţi astăzi , la Palatul Elisabeta, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Potrivit FPMR, pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului, în tradiţia ultimilor ani, Fundaţia a pregătit pentru micii invitaţi momente speciale.

"Copiii vor avea ocazia să cunoască istoria Palatului Elisabeta, într-un tur ghidat prin spaţiile pline de semnificaţii şi istorie. De asemenea, vor participa la ateliere creative şi vor transforma grădina Palatului într-un loc de joacă inedit", precizează FPMR.

FPMR a fost înfiinţată în 1990 de către principesa Margareta împreună cu regele Mihai I şi are 26 ani de activitate în sprijinul copiilor, tinerilor şi vârstnicilor, cu intervenţii durabile bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii. De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susţinere a educaţiei şi talentului artistic.

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită în România şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state.

La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 Iunie - Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, în 2017, pentru prima dată ziua de 1 iunie este nelucrătoare. AGERPRES

×