x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Craiova, Cetatea Banului. Caracatiţa de la Curtea de Apel

Craiova, Cetatea Banului. Caracatiţa de la Curtea de Apel

23 Iul 2014   •   20:29
Craiova, Cetatea Banului. Caracatiţa de la Curtea de Apel

Fostul procuror Eugen Iacobescu a declarat ieri, în cadrul emisiunii “Sinteza zilei” de la Antena 3, că din dosarul Mircea Băsescu-Bercea Mondial au dispărut probe importante.
“Doamna Ponea a fost foarte interesată de acest dosar, pentru că s-a deplasat personal pe 28 martie să mi-l ia (...). Am primit ordin să nu mai fac act de urmărire penală”, a spus Iacobescu.

Este vorba despre Elisabeta Ponea (foto), pe atunci şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
În vara anului 2012, Elisabeta Ponea a cerut CSM să-i apere reputaţia după ce presa a semnalat că familia sa va conduce instituţiile judiciare din zonă. Scandalul a apărut după ce soţul ei, Ştefan Ponea, a fost numit în fruntea Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Mehedinţi.

Presa locală a mai scris că procurorul Elisabeta Ponea este o apropiată a interlopului Doru Petrescu, poreclit Doru Măgaru’, cel care a stat la masăcu preşedintele României, Traian Băsescu, în timpul unei vizite în localitatea Băileşti.
Doru Măgaru a fost cercetat în mai multe dosare, dar de fiecare dată a fost declarat nevinovat, exact ca Bercea Mondial în cele mai multe dintre dosarele sale Elisabeta Ponea a fost propusă de ministrul Justiţiei în septembrie 2013 la şefia Secţiei judiciare din DNA.

Soţul procurorului Elisabeta Ponea, Ştefan Ponea, devenit şeful IPJ Mehedinţi, a fost arestat în aprilie împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi un om de afaceri pentru fapte de corupţie. Duicu îşi folosea influenţa politică pentru a-l menţine în funcţie pe Ponea şi pentru a-l promova în structurile centrale ale Poliţiei Române. Duicu ar fi promis şi că Elisabeta Ponea va fi promovată la Parchetul General, mai exact la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Sora fostului şef al IPJ Mehedinţi este judecător şi l-a scăpat pe Duicu de un dosar în care fost şef al CJ Mehedinţi era acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese. Nu mai reprezintă o noutate că la Craiova, fie că e vorba de parchete sau de instanţe, interlopii şi unii dintre magistraţi au un concubinaj fructuos, dar nu a fost luată nici o măsură drastică până în prezent.

×