x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crima organizata - Disputa aprinsa magistrati - politisti

Crima organizata - Disputa aprinsa magistrati - politisti

de Violeta Fotache    |    06 Sep 2006   •   00:00

Consiliul Superior al Magistraturii, prin Inspectia Judiciara, a verificat 47 de cazuri de crima organizata economico-financiara ori infractiuni comise cu violenta, in care magistratii nu au dispus masura arestarii preventive fata de inculpati si nici interdictia de a parasi tara ori localitatea.

Sesizarea a fost facuta de Ministerul Administratiei si Internelor, prin intermediul Ministerului de Justitie. Din cele 47 de cazuri analizate, potrivit notei Inspectiei Judiciare, doar intr-un singur caz s-ar ridica semne de intrebare cu privire la activitatea judecatorului. Recomandarea de a se face verificari mai substantiale a fost insusita de plenul Consiliului.

Despre initiativa MAI s-a vorbit ca fiind o posibila incercare de imixtiune in activitatea judiciara, insa seful CSM a precizat: "Sper ca este vorba totusi doar despre o colaborare, pentru ca urmarim acelasi scop: integrarea europeana". Mult mai dura a fost judecatoarea Viorica Costiniu, sefa Asociatiei Magistratilor din Romania. "Fata de esecurile ministrului de Interne, demisia lui nu ajunge. Cred ca trebuie o reconsiderare si o reorganizare a Politiei, avand in vedere calitatea slaba a activitatii politistilor."

×
Subiecte în articol: observator