x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu austeritatea în Parlament. Doar patru amendamente din 51, aprobate

Cu austeritatea în Parlament. Doar patru amendamente din 51, aprobate

07 Iun 2010   •   00:00
Cu austeritatea în Parlament. Doar patru amendamente din 51, aprobate
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Guvernul a aprobat în această dimineaţă forma finală a legilor de austeriate. Cu câteva ore înainte ca Executivul să îşi asume răspunderea în Parlament, premierul Emil Boc a anunţat că au fost depuse 51 de amendamente pentru proiectul de lege privind reducerile salariilor şi pensiilor. Din cele 51 de amendamente, doar patru au fost acceptate, cele patru venind la iniţiativa PD-L, UDMR şi a independenţilor.

Primul amendament adoptat prevede că pensia socială medie nu scade sub 350 ron. Al doilea amendament prevede că măsurile de ausperitate vor fi aplicate de la data intrării în vigoare a prezentei legi, şi nu de la 1 iunie, cum era prevăzut iniţial. Celelalte două amendamente adoptate stabilesc reducerea cu 25 % a veniturilor salariale ale angajaţilor cabinetelor parlamentare şi ale membrilor Academiei de Ştiinţe Medicale.

Cel de-al doilea proiect de lege pe care Executivul îşi va asuma răspunderea astăzi este cel privind recalcularea pensiilor speciale. Pentru acest proiect de lege au fost depuse 20 de amendamente, fiind aprobat unul. Potrivit acestuia, recalcularea pensilor de invaliditate se va realiza în decursul unui an de zile, şi nu în trei ani, cât era prevăzut iniţial. (Iulia Barbu)


×
Subiecte în articol: observator