x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: "Măi, Traiane..."

Dan Voiculescu: "Măi, Traiane..."

26 Mai 2010   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a transmis  preşedintelui Traian Băsescu că, în calitate de şef al statului, ar fi trebuit să ia măsuri de combatere a dezastrului economic şi nu să-l deplângă contemplativ.

Replica lui Dan Voiculescu vine după ce preşedintele Băsescu a susţinut marţi noapte că aceia care au afirmat că economia subterană reprezintă 40 miliarde de euro sunt "cel puţin mincinoşi sau rău-intenţionaţi". Într-o postare pe blog, care începe cu adresarea "Măi, Traiane...", Dan Voiculescu recunoaşte că el este cel care a afirmat, având date concrete, că evaziunea fiscală atinge 40 miliarde de euro.

"Ţinând seama că datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică indică că peste 20% din PIB (peste 25 miliarde de euro) se află în economia subterană, estimarea susţinută de calculele mele se apropie de cifra reală", scrie Voiculescu. El spune că încă din 2008 SRI l-a avertizat pe preşedintele Băsescu că va fi o criză economică puternică şi apreciază ca "descalificant" pentru Băsescu faptul că a aflat despre nivelul evaziunii fiscale de la el.

"Traiane, tu chiar nu ştii că în România, în «statul clientelar», ca să folosesc argoul tău, economia nefiscalizată o surclasează pe cea fiscalizată?! În ce ţară şi pe ce lume trăieşti?!", spune Voiculescu. "Totuşi, chiar dacă ai aflat ultimul că numai în contrabanda cu ţigări şi alcool se scurg aproape 2 miliarde de euro, e bine că ai aflat. Însă îndrăznesc să îţi reamintesc, tu eşti cel care patronează sistemul, eşti direct responsabil pentru această situaţie. (...) Ca preşedinte, nu ai dreptul să deplângi contemplativ dezastrul, ci aveai obligaţia să îl combaţi cu măsuri concrete", conchide Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: observator