x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: Reacţii la decizia Curţii de Apel

Dan Voiculescu: Reacţii la decizia Curţii de Apel

05 Feb 2010   •   00:00

Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea lui Dan Voiculescu şi a admis cererile de intervenţie în interesul CNSAS ale verişoarelor acestuia. Dan Voiculescu a primit cu surprindere decizia Curţii de Apel de astăzi, el considerând că împotriva acestei decizii pledează argumente morale şi juridice solide, se arată într-un comunicat al Partidului Conservator.

Potrivit sursei citate, Voiculescu se declară convins că, în ciuda momentului extrem de dificil pe care îl traversează instituţiile din România, aflate sub presiunea unui grup politic cu dirijor unic, decizia Înaltei Curti de Justiţie şi Casaţie va fi diferită, restabilind adevărul în graniţele sale fireşti. "Până atunci, Dan Voiculescu asigură opinia publică că nu a făcut poliţie politică şi nu a fost informator al Securităţii, limitându-se doar la respectarea normelor care reglementau activitatea în comerţul exterior până în anul 1989", se mai arată în comunicat.


ANDON: "VOM FACE RECURS"

Avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon, a declarat că decizia Curţii de Apel Bucureşti va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, el arătându-se optimist în privinţa şanselor de reuşită.
Andon a precizat că, din punctul de vedere al "pieselor dosarului şi al apărătorilor", decizia Curţii de Apel este surprinzătoare şi că aşteaptă cu "multă curiozitate" motivarea acesteia. "Eu şi cel de-al doilea apărător, domnul Zamfirescu, cântărim probele şi argumentele cu obiectivitate şi putem fi siguri de reuşită. În acelaşi timp, ştim că trăim în România şi nu este nici un secret presiunea publică exercitată în acest caz", a afirmat Andon, citat de Mediafax.

El a arătat că va face recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti deoarece "sunt foarte multe rezerve de apărare". "Nu o să ne oprim. Rămânem pe deplin optimişti", a adăugat Andon. Potrivit acestuia, apărătorii au demonstrat juridic că "Felix" nu este un nume conspirativ şi că CNSAS nu putea să dea un verdict de colaborare prin votul de aur al preşedintelui. (G.A.)

×
Subiecte în articol: observator