x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De la iarbă verde la urgenţe

De la iarbă verde la urgenţe

02 Mai 2010   •   00:00

Aproximativ o sută de persoane au ajuns la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, în ultimele 24 de ore, după ce au petrecut la iarbă verde, de 1 Mai, majoritatea pacienţilor având crize de ulcer, colici biliare, pancreatite şi hemoragii, în timp ce un tânăr a suferit arsuri după aprinderea grătarului.

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţe din Iaşi a declarat că în ultimele 24 de ore la unitatea medicală au ajuns aproape o sută de pacienţi, majoritatea consumând în exces mici şi bere.

"Crizele de ulcer, colicile biliare, pancreatitele acute şi hemoragiile digestive au dominat patologia digestivă. Nici aprinderea grătarului nu a fost lipsită de riscuri. Un tânăr de 26 de ani a ajuns în stare gravă cu arsuri prin flacără la nivelul feţei, gâtului, toracelui şi membrelor. Pacientul a beneficiat de îngrijiri în UPU, apoi a rămas internat în Clinica de Arşi", a afirmat Tudor Ciuhodaru.

Medicul ieşean a mai spus că alţi pacienţi au ajuns la spital după ce au consumat bere în exces sau au suferit tăieturi şi înţepături în timp ce se aflau la iarbă verde.

"Ne aşteptăm ca şi această zi (duminică - n.r.) să fie extrem de aglomerată pentru medicii de la Urgenţe", a adăugat Tudor Ciuhodaru.

×
Subiecte în articol: observator