x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descoperire FABULOASĂ în Marea Neagră. Ce au găsit scafandrii la bordul navei "Sulina", scufundată în urmă cu 70 de ani (VIDEO)

Descoperire FABULOASĂ în Marea Neagră. Ce au găsit scafandrii la bordul navei "Sulina", scufundată în urmă cu 70 de ani (VIDEO)

23 Sep 2014   •   10:59
Descoperire FABULOASĂ în Marea Neagră. Ce au găsit scafandrii la bordul navei "Sulina", scufundată în urmă cu 70 de ani (VIDEO)
Sursa foto: Daily Mail

În urmă cu 72 de ani, mai exact în data de 29 mai 1942, nava românească "Sulina", care făcea parte dintr-un convoi ce a plecat din Constanţa urmând să ajungă în portul ucrainean Nikolaev, s-a scufundat după ce a fost lovită de o torpilă lansată de un submarin rus, scrie Daily Mail.

Astăzi, după mai bine de 70 de ani, o echipă de scafandri care a explorat epava a avut parte de o surpriză "aromată". La bordul navei, fotograful Andrey Nekrasov a găsit o sticlă plină cu ...cafea!

Scroll pentru video

"Am găsit o sticlă de culoare verde închis care plutea aproape de tavanul sălii de mese. Am auzit ceva mişcându-se în interiorul sticlei, ca nişte mărgele. Când am deschis-o, am simţit aroma de cafea. Am măcinat-o şi am făcut licoarea. În ciuda trecerii timpului, cafeaua avea un gust foarte proaspăt. Gustul nu a fost perfect, însă a fost cea mai memorabilă pauza de cafea pe care am avut-o vreodată. Datorită faptului că a stat sub apă atâta timp şi istoriei din spatelei ei, cafeaua a avut un gust special, unic", a declarat Nekrasov.

Potrivit experţilor, nava "Sulina" este perfect conservată datorită adâncimii la care se află: aproape 22 de metri. Alte nave, scufundate în aceeaşi perioadă, dar care se află la adâncimi mai mici, de 10 - 15 metri, au fost deteriorate de furtunile din timpul iernilor.


×