x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile ceaiului de cuișoare asupra sănătății

Beneficiile ceaiului de cuișoare asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2024   •   20:30
Beneficiile ceaiului de cuișoare asupra sănătății
Sursa foto: /stockxpertcom

Cuișoarele se adaugă în preparatele culinare dar sunt folosite și în medicina ayurvedică.

Acestea au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare care stimulează digestia și atenuează unele afecțiuni. 

Ceaiul se prepară prin adăugarea câtorva cuișoare în apă fiartă. 

Consumul moderat nu are efecte adverse asupra organismului însă excesul poate provoca neplăceri. Dacă bei o cantitate mare te poți confrunta cu simptome neplăcute, precum: tulburări gastrointestinale, dureri musculare sau oboseală, potrivit Times of India.

Iată beneficiile pentru sănătate:

Infecțiile de la nivelul sinusurilor

Poate ameliora congestia toracică și atenuează simptomele infecțiilor de la nivelul sinusurilor. Prezența eugenolului în condiment poate elimina congestia. Cuișoarele conțin vitaminele E și K care pot avea un rol benefic în combaterea infecțiilor bacteriene. Ceaiul poate fi eficientă în tratarea febrei.

Vindecarea rănilor de la nivelul pielii

Cuișoarele au proprietăți antiseptice care pot contribui la tratarea afecțiunilor dermatologice și la eliminarea toxinelor din organism. Pot ajuta la combaterea stresului oxidativ, care încetinește apariția ridurilor și a petelor pigmentare cauzate de înaintarea în vârstă.

Calmează senzația de mâncărime la nivelul pielii și ajută la tratarea răcelilor. Dacă vrei să aplici direct pe piele este bine să testezi înainte deoarece poate crea senzația de arsură. 

Dureri gingivale și dentare

Datorită conținutului bogat în compuși antiinflamatori, cuișoarele pot atenua durerilor dentare și ale gingiilor umflate. Ceaiul poate ajuta la eliminarea bacteriilor din gură.

Digestie

Consumul de ceai de cuișoare înainte de prânz sau cină poate stimula fluxul sanguin și poate îmbunătăți producția de salivă, asigurând o digestie mai bună a alimentelor, potrivit The Health Site. Pate stimula secrețiile gastrice și oferă proprietăți analgezice care pot combate aciditatea și durerile de stomac cauzate de indigestie sau flatulență. Are și efecte anti-emetice, putând trata senzația de greață.

Dietă

Ceaiul de cuișoare îmbunătățește digestia, ajutându-te să pierzi în greutate. Totodată, accelerează procesul de ardere a grăsimilor, notează medicool.ro.

×
Subiecte în articol: ceai cuisoare sanatate