x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deutsche Welle, covor cu scaieţi pentru Iohannis în Germania

Deutsche Welle, covor cu scaieţi pentru Iohannis în Germania

de Dan Constantin    |    26 Feb 2015   •   11:48
Deutsche Welle, covor cu scaieţi pentru Iohannis în Germania

O publicaţie germană susţinută de la bugetul federal are mari rezerve pentru orientarea progermană a politicii României, curs imprimat de Preşedintele Klaus Iohannis. Un comentator al publicaţiei electronice DW critică orientarea proeuropeană a lui Iohannis, articolul prefaţând  vizita Preşedintelui României în Germania.

Absurdul situaţiei rezidă din argumentele lui Petre M. Iancu care, într-o situaţie ipotetică paralelă, ar critica un Preşedinte al Republicii Moldova, într-o publicaţie oficială românească, pentru  orientarea pro-europeană şi apropiată de Bucureşti. În această ipostază ''de Dâmboviţa'', lui Iancu i-ar suna foarte nesigură apropierea Moldovei de România care ar trebui să-şi găsească alţi parteneri, mai puternici şi mai dispuşi să o sprijine pentru a scăpa de presiunea din Răsărit.

În esenţă cam asta este şi poziţia lui Petre M Iancu faţă de Klaus Iohannis înainte de prima vizită oficiala pe care o face în Germania în calitate de Preşedinte al României. Lui Iancu Petre îi put multe din realităţile politice ale României. Singurul erou pozitiv în opera lui jurnalistică a fost Băsescu şi, atât cât i-a stat alături, Monica Macovei. În  rest, totul e negru pentru incu, ziaristul ancorat în Germania care a fost un vehement partizan al tezei mincinoase a loviturii de stat din 2012.

Iancu s-a prelins pe lângă ''cortina de fier'' după ce Iin Epoca de Aur, sub Ceauşescu a avut o slujbă călduţă în propaganda cinematografică. A fost admis să facă o contrapropagandă României postrevoluţionare împotriva lui Ion Iliescu şi a văzut singura lumină în regimul penal Băsescu Traian. Iohannis nu-i convine pentru că a ''sărit'' din Axa marinarului, dar mai ales pentru că grupul de presiune cam  flămând de la Koln nu a fost băgat în seamă de Palatul Cotroceni în noua formulă.

Ţipând la o portavoce on line ca mai toţi băsiştii lăsaţi fără obiectul muncii, Iancu M Petre se vede un mare desenator de politici corecte pentru România. Nu e observat în efortul lui de angajatori cum papă bani nemţeşti ca să critice pe neamţul din România sosit în Germania cu planuri mari. Trompeta taâzie a băsismului sună strident la DW preluând  anacronic în Germania schelălăitul fostului preşedinte care muşcă acum şi din Merkel, în semn de supremă recunoştinţă pentru că i-a  salvat scaunul la referendum.

Citind comentariul de '' Bun venit '' stropit cu mizeriile lui Iancu mă întreb în slujba cărui serviciu a fost reactivată conserva legitimată acum sub pseudonimul Petre M. Iancu.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis vizita germania