x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii protestează împreună cu părinţii şi cu primarul

Elevii protestează împreună cu părinţii şi cu primarul

de Diana Scarlat    |    26 Feb 2010   •   00:00

Elevii de la două şcoli generale din municipiul hunedorean Brad au protestat astăzi, împreună cu părinţii lor, printr-un miting în parcul din centrul oraşului, pentru că şcolile în care au învăţat vor fi comasate cu un colegiu.

"Nu politizaţi şcolile!", "Nu vrem să părăsim şcoala noastră!" sau "Lucrăm împreună pentru creşterea calităţii învăţământului brădean" au fost inscripţiile afişate pe pancartele protestatarilor. Dacă şcolile "Horea, Cloşca şi Crişan" şi "Mircea Sântimbreanu" vor fi comasate cu Colegiul Naţional "Avram Iancu", se va crea un "mastodont" cu peste 2.000 de elevi, aşa cum susţine şi primarul localităţii Brad, Florin Cazacu.

Primarul s-a alăturat protestatarilor în acţiunea de astăzi. Cele două şcoli generale din Brad au peste 600 de elevi fiecare, iar distanţele dintre acestea şi colegiu sunt mai mari de o jumătate de kilometru. Toate aceste aspecte au stat la baza memoriilor pe care comitetele de părinţi şi cadrele didactice le-au înaintat Ministerului Educaţiei, în speranţa că pot demonstra că măsura de comasare este una inoportună.

CONSILIUL LOCAL NU ACCEPTĂ
Această formulă de compromis pentru reducerea personalului didactic a fost prezentată de Inspectoraul Şcolar Judeţean Hunedoara, neţinându-se cont de calitatea învăţământului, care va scădea drastic în această situaţie, spun protestatarii. "Noi nu suntem de acord cu această comasare, în forma pe care o vor cei de la ISJ. Consiliul Local a dat deja un vot negativ pentru această soluţie de comasare, iar Primăria şi părinţii elevilor au întocmit memorii pe care le-au trimis Ministerului şi ISJ.

Nu putem accepta ca într-un municipiu cum este Bradul să existe o singură unitate de învăţământ", a declarat primarul localităţii.

PROTESTE SINDICALE
Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar Hunedoara a început deja strângerea de semnături pentru organizarea unor proteste. Acţiunile de acest gen vor continua, în judeţ fiind numeroase probleme la comasarea unităţilor de învăţământ, a declarat Paul Rusu, preşedintele sindicatului.

Părinţii şi elevii spun că nu vor renunţa până când ISJ nu îi va lua în seamă. Alexandru Lăutaru, inspectorul general al ISJ Hunedoara, anunţa că numărul unităţilor şcolare din judeţul Hunedoara s-ar putea reduce de la 187 la 102, potrivit programului de comasare al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

×
Subiecte în articol: observator