x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Femei care au refuzat să stea la cratiţă. Imagini ale temerarelor care au făcut istorie GALERIE FOTO

Femei care au refuzat să stea la cratiţă. Imagini ale temerarelor care au făcut istorie GALERIE FOTO

25 Mai 2015   •   15:52
Femei care au refuzat să stea la cratiţă. Imagini ale temerarelor care au făcut istorie GALERIE FOTO

În ultimul secol, femeile din toată lumea au făcut progrese colosale în ceea ce priveşte eforturile lor pentru emancipare. Fotografii istorice prezintă 25 dintre cele mai emblematice femei care au refuzat să fie doar simple mame şi gospodine şi au ales o carieră profesională.

Dacă, în trecut, femeilor li se acordau roluri casnice, de familie, o dată cu trecerea timpului au devenit interesate de diferite activităţi profesionale rezervate până atunci în special bărbaţilor. Acest lucru le-a făcut pe reprezentantele sexului frumos să nu mai mai stea nici ele deoparte, şi să înveţe o meserie.

Citeşte şi Femeile care îi pun în umbră pe liderii lumii: Care sunt cele mai frumoase soţii de preşedinţi GALERIE FOTO


Aşa a apărut o categorie de femei care a renunţat la rolul de fiinţe care trebuie "protejate" şi a început aventura de emancipare profesională. Iată câteva dintre aceste femei curajoase, care au dat "cratiţa" pe carieră.

- Simone Segouin a devenit luptătoare în Rezistenţa Franceză

- Margaret Bourke-Whites s-a cocoţat pe clădirea companiei Chrysler, în 1934. Ea a fost una dintre cele mai faimoase femei din rândul artiştilor fotografi.

Mai multe femei care au înfruntat concepţiile şi povestea lor pe RomâniaTV.net.

×