x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost prim-adjunct ai ISU Mehedinţi, mort într-un accident rutier

Fost prim-adjunct ai ISU Mehedinţi, mort într-un accident rutier

17 Sep 2010   •   00:00

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au scos aseară, dintr-un autoturism, căzut într-o râpă de pe drumul naţional 56 A, trupul fără viaţă al fostului prim adjunct al instituţiei Constantin Mincu.

Potrivit sergentului major Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi, Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit, joi seară, cu două autocamioane de intervenţie, o autospecială de descarcerare, un ofiţer şi 25 de subofiţeri, pe DN 56A, în dreptul localităţii Hinova, pentru scoaterea din autoturismul proprietate personală a unei persoane moarte în urma unui accident rutier.

Aceeaşi sursă a mai precizat că autoturismul a fost găsit în afara părţii carosabile, într-o râpă de aproximativ zece metri adâncime.

Şeful ISU Mehedinţi, colonelul Ion Iovan, a declarat pentru Mediafax că fiica fostului prim adjunct, angajată în cadrul ISU Mehedinţi, a cerut ajutorul pentru a-l căuta pe bărbat, joi după-amiază, după ce trecuseră mai bine de cinci ore de când ar fi trebuit să ajungă acasă şi nu era de găsit. Şeful ISU a mai spus că echipa de intervenţie a refăcut traseul bărbatului şi astfel s-a ajuns la râpa în care au fost găsite autoturismul şi cadavrul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspectorul Nicolae Lohon a declarat că în urma efectuării necropsiei se va stabili cauza decesului.

Fostul prim adjunct al ISU Mehedinţi Constantin Mincu era cercetat într-un dosar de corupţie, alături de fostul inspector şef al ISU Meheidinţi - colonelul Ion Pleşu, locotenent-colonelul Ion Vintilă - adjunct al inspectorului-sef şi locotenentul Marin Cristian Pădureţu - ofiter în cadrul ISU Mehedinti. Procurorii DNA i-au trimis în judecată în luna martie 2008 sub acuzaţia că împreună ar fi fraudat concursul organizat în anul 2006 de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, pentru ocuparea a 231 de posturi de subofiţeri (servanţi, conducători auto şi specialişti).

Constantin Mincu era acuzat de abuz în serviciu (un total de 62 de fapte), complicitate la fals intelectual (141) si complicitate la uz de fals (141). În comunicatul remis de DNA în luna martie 2008 se arăta că şefii ISU Mehedinţi au săvârşit aceste fapte în scopul declarării ca admişi la examen a rudelor, a finilor sau a prietenilor, prin încălcarea principiului incompatibilităţii, în sensul că unii membri ai comisiilor de concurs aveau concomitent şi calitatea de preşedinţi ai comisiilor respective.

Întrebat despre stadiul procesului, actualul şef al ISU Mehedinţi, lt. col. Ion Iovan, a declarat, vineri, că dosarul în care era cercetat Constantin Mincu, înaintat Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti, nu s-a judecat încă pe fond, fiind trimis înapoi procurorilor DNA.

×
Subiecte în articol: observator