x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Franța: Medicul român Radu Lupescu, decorat la Paris cu ordinul conferit de Emmanuel Macron

Franța: Medicul român Radu Lupescu, decorat la Paris cu ordinul conferit de Emmanuel Macron

20 Oct 2021   •   08:47
Franța: Medicul român Radu Lupescu, decorat la Paris cu ordinul conferit de Emmanuel Macron

Medicul Radu Lupescu a fost decorat luni seară, la Paris, de ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran. Ordinul Național al Meritului i-a fost acordat încă din luna ianuarie a anului, însă acum a avut loc ceremonia propriu-zisă.

Radu Lupescu este medic anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg. Decorația i-a fost conferită pentru seriozitatea, meritele și rezultatele remarcabile pe care le-a avut în Franța, în lupta cu virusul necruțător COVID-19, care a făcut milioane de victime.

„Aseară, la Paris. Medicul Radu Lupescu primește din mâinile ministrului francez al Sănătății, Olivier Veran, Ordinul Național al Meritului, care îi fusese conferit de președintele Emmanuel Macron pentru lupta împotriva pandemiei. În discursul său, ministrul francez a amintit parcursul medicului român (brancardier în timpul Revoluției, ajuns medic la Strasbourg si sef de sectie ATI, a reorganizat în profunzime serviciul său la începutul pandemiei). Și Olivier Veran a făcut și o alăturare foarte frumoasă intre datorie și libertate : «Ați conjugat mereu practicarea meseriei de medic cu atașamentul dumneavoastră profund pentru libertate. Iar când te lupți pentru libertate, te lupți pentru ceilalți»", a scris, ieri, pe contul său de Facebook, Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța.

×
Subiecte în articol: radu lupescu