x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Georgia se inspiră de la români în ce priveşte sistemul public de achiziţii

Georgia se inspiră de la români în ce priveşte sistemul public de achiziţii

12 Mai 2009   •   00:00

Sistemul electronic de achiziţii publice, e-licitaţie.ro, implementat şi operat de către Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI), devine temă de curs pentru o delegaţie din Georgia.



Astfel, în perioada 11-13 mai, reprezentanţii georgieni vor face cunoştinţă cu acest sistem şi facilităţile acestuia, cadrul legal românesc din domeniul achiziţiilor publice, transpunerea legislaţiei în funcţionalităţile tehnice ale sistemului, precum şi avantajele derulării achiziţiilor publice prin mijloace electronice.

Cursurile se desfăşoară la sediul ASSI din Bucureşti, iar pe durata acestora va fi prezentată o sesiune demonstrativă de utilizare a www.e-licitatie.ro, precum şi simulări demo de desfăşurare a unor proceduri electronice de achiziţii publice.

Oficialii georgieni şi-au declarat interesul de a implementa un sistem de achiziţii publice online similar celui din România. Delegaţia georgiană reuneşte experţi din domeniul achiziţiilor publice şi tehnologiei informaţiei, fiind condusă de Giorgi Musashvili, Deputy Head în cadrul Agenţiei de Achiziţii Publice din Georgia, arată Agerpres.

×
Subiecte în articol: observator