x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu - Cercetati pentru exploatarea copiilor

Giurgiu - Cercetati pentru exploatarea copiilor

12 Iul 2004   •   00:00

Cercetati de Politie pentru trafic de persoane si exploatare de minori, 15 persoane s-au ales cu dosar penal si au intrat in atentia Parchetului.

ION ALEXANDRU

Printre cei anchetati se afla si sase parinti acuzati ca si-au obligat copiii sa munceasca drept sclavi pe proprietatea unor persoane.

Initial, 11 persoane din comuna giurgiuveana Gostinu au fost luate in vizorul ofiterilor de la Combaterea Crimei Organizate Giurgiu.

Suspectii s-au inteles cu parintii a opt minori ca, in schimbul unor bani, acestia din urma sa munceasca pentru ei.

Anchetatorii au depistat sase parinti implicati in aceasta afacere. Vasile Anca, in varsta de 38 de ani, si Constanta Gheorghe, de 39 de ani, ambii din comuna Schitu, judetul Giurgiu, precum si Costica Cioaca, de 48 de ani, Vatita Cioaca, de 46 de ani, ambii din comuna Raducaneni, judetul Iasi, Nuta Negru (37 de ani) din comuna Tacuta, judetul Vaslui, si Paraschiva Calin (36 de ani), din comuna Scobinti-Iasi sunt acuzati ca si-au incredintat copiii pentru a fi exploatati prin munca.

Anchetatorii sustin ca aceasta afacere dureaza de foarte mult timp, proprietarii de gospodarii din zona Giurgiului folosind adesea minori in varsta de pana la 15-16 ani pentru diferite munci. Politistii au predat dosarul procurorilor Parchetului Tribunalului Giurgiu. Minorii au fost incredintati reprezentantilor Directiei Judetene de Protectie a Copilului Giurgiu.
×
Subiecte în articol: observator