x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Cum face mortul datorii la Stat

Gorj: Cum face mortul datorii la Stat

02 Mar 2010   •   00:00

Un bărbat decedat în anul 2003 apare în evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu ca fiind în viaţă şi deţinând un autoturism pentru care trebuie să achite taxa de impozit aferentă celor şapte ani care au trecut de la decesul său, timp în care, evident,  nu s-a mai plătit nicio taxă.

Ioana Ijac, o pensionară din Târgu Jiu în vârstă de 71 de ani, a aflat că soţul său, mort de şapte ani, este dator Direcţiei de Impozite şi Taxe.

Ea a declarat că soţul său, Ion Singuran, a murit în anul 2003, iar cu un an înainte de deces bărbatul a vândut un autoturism pe care, ulterior, noul proprietar l-a dus la un centru de colectare a fierului vechi.

Pensionara spune că atunci când soţul său a decedat a mers la Direcţia de Impozite şi Taxe şi a achitat sumele care i-au fost cerute, precizând că, în caz contrat, nu ar fi putut intra în posesia certificatului de deces.

Şeful Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu, Mariana Budulan, a declarat că în evidenţele instituţiei Ion Singuran figurează ca fiind în viaţă şi având un mijloc de transport pentru care nu a mai achitat niciun fel de taxă în ultimii şapte ani. Ea spune că rudele, în calitate de moştenitoare, ar fi fost oricum obligate să achite restanţele bărbatului, dacă ar fi anunţat decesul acestuia în cazul în care Ion Singuran avea datorii la bugetul local.

Şeful Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a spus că restanţele cu care bărbatul figurează în evidenţele instituţiei sunt de aproximativ 400 de lei, în timp ce soţia acestuia spune că ea a fost informată că are de achitat 1.400 de lei.

Ioana Ijac a precizat că ea nu va plăti niciun leu întrucât are pensia mică şi nu înţelege cum de "a făcut mortul datorii".
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator