x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

15 Oct 2006   •   00:00

CULTURA - Teatrul ceh la Bucuresti

In cadrul programului "Odeon Art", initiat de Teatrul Odeon in luna martie, va avea loc in perioada 27-31 octombrie Saptamana teatrului ceh. Vor fi prezentate spectacole realizate de Teatrul Archa din Praga si spectacole-lectura pe texte de autori dramatici contemporani. Pe toata perioada manifestarii, in foaierul Teatrului Odeon va fi organizata expozitia de fotografie de teatru din Cehia a artistului fotograf Michal Selinger.

ESCALA - "Astor" in Portul Constanta

Sub pavilionul statului Bahamas, nava de lux "Astor" a acostat ieri in terminalul de pasageri al Portului Constanta, cu peste 400 de turisti straini la bord. Nava a parasit Portul Constanta sambata seara, cu destinatia Istanbul. "Astor" este cotata cu patru stele, are 155,8 metri lungime, 40 metri inaltime si 11 punti. Echipajul vasului este format din 289 de membri, dintre care doi romani. Vaporul are opt restaurante, sali de teatru, piscine, restaurante si casinouri.

COLOCVIU - Tarile Romane si Locurile Sfinte

Patriarhia Romana si Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti organizeaza la Palatul Patriarhiei, in perioada 15-18 octombrie, colocviul "Tarile Romane si Locurile Sfinte". Vor participa profesori de teologie de la Bucuresti, Atena, Tesalonic, Paris si Moscova, precum si reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor. Temele comunicarilor vor fi traduse simultan in limbile franceza, greaca si romana.

DISTINCTIE - Regele Mihai, cetatean de onoare

Regele Mihai, prezent la Petrosani, sambata, cu ocazia sarbatoririi a 40 de ani de la infiintarea Scolii Generale, Carmen Sylva, a primit "Cheia de Aur a Romaniei", simbolul fiindu-i inmanat de artistul minerilor, Ovidiu Paraianu. Astfel, regele a devenit cetatean de onoare al municipiului Petrosani. Artistul Ovidiu Paraianu a declarat ca prin gestul sau vrea sa-si exprime respectul si consideratia fata de Regele Mihai, care reprezinta "o istorie in viata".

DICTATORI - Vanatori trucate

Fostul dictator comunist est-german Erich Honecher trisa in expeditiile de vanatoare, multe dintre animale fiind impuscate cu mult timp inainte si decongelate special pentru fotografii, comenteaza cotidianul britanic Times, in editia electronica de ieri. Nicolae Ceausescu era un vanator de ursi laudaros si era ajutat de agenti secreti care injectau Valium in ulcele cu miere, pentru a incetini prada, afirma acelasi ziar britanic.

ALEGERI - In fruntea tinerilor social-democrati

Fratele fotbalistului Viorel Moldovan, Adrian Moldovan, a fost reales sambata in functia de presedinte al organizatiei Tineretului Social Democrat, Bistrita-Nasaud. Adrian Moldovan a obtinut voturile tuturor celor 160 de delegati prezenti la conferinta judeteana. Practica tinerilor social-democrati a fost criticata insa de senatorul PSD Ovidiu Cretu, care a spus ca un astfel de vot nu ar fi fost acceptat la organizatia de seniori.

CAZUL MUNAF - SUA confirma condamnarea

Ambasada SUA la Bagdad a confirmat ieri faptul ca Mohammad Munaf a fost condamnat la moarte de justitia irakiana. Un purtator de cuvant al ambasadei a facut aceasta precizare pentru AFP. Contactat de Realitatea TV, ambasadorul Romaniei in Irak, Mihai Stuparu, a spus ca nu are cunostinta de aceasta evolutie a situatiei lui Munaf si ca nu a putut lua legatura cu nici un diplomat american la Bagdad.

PREZENTARE / Platforma-program pentru PNL

Fostii liberali Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru vor prezenta astazi la Pitesti o propunere de platforma-program pentru relansarea PNL. Evenimentul va avea loc in Aula Mare a Universitatii "Constantin Brancoveanu" si va fi prezentat de fostul presedinte al PNL, Theodor Stolojan. Acesta a precizat ca proiectul politic vizeaza nu numai unitatea fortelor liberale, ci si realizarea unui puternic pol de dreapta.

×
Subiecte în articol: observator