x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

12 Noi 2006   •   00:00
FURT - Cabluri telefonice taiate
Un grup de cinci persoane, din care patru minori, a fost depistat de politistii din comuna Calugareni dupa ce a taiat si a sustras cablurile telefonice subterane din reteaua RomTelecom pe o distanta de 100 de metri, informeaza Rompres. Pentru taierea cablului, acestia au folosit un ferastrau special pentru metale. Pentru moment, tinerii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

INMORMANTARE - Bulent Ecevit pe ultimul drum Turcii l-au condus ieri pe ultimul drum pe Bulent Ecevit (foto), fostul lider al Guvernului de la Ankara. Ecevit, a incetat din viata duminica trecuta, la varsta de 81 de ani, dupa sase luni in coma ca urmare a unui atac vascular cerebral. Nationalist de stanga, dar si un mare amator de poezie, Ecevit se numara printre veteranii scenei politice turcesti. Slabit si bolnav, Ecevit s-a retras din politica in 2004.

1.600 DE ANI - Sfantul Ioan Gura de Aur, omagiat
Cu ocazia implinirii in 2007 a 1.600 de ani de la mutarea la cer a Sfantului Ioan Gura de Aur, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti organizeaza un congres de teologie international in perioada 12-14 noiembrie. La lucrarile reunite sub genericul "Sfantul Ioan Gura de Aur, exeget al Sfintelor Scripturi, exeget al iubirii dumnezeiesti" sunt invitati teologi de marca de la universitatile din Atena, Fribourg, Belgrad, Moscova, Sofia, New York, Roma, Tesalonic, Sibiu, Iasi si Bucuresti. (Daniela Sontica)

HOTI - Braconaj in Delta Dunarii
Politistii tulceni care se ocupa de protejarea Deltei Dunarii au prins ieri sase braconieri care se intorceau cu doua ambarcatiuni din zona Lacului Razelm. Asupra acesto

INVENTIVITATE - Cutia reclamatiilor la scolile din Timis
Inspectoratul Judetean Timis va infiinta o cutie postala speciala, unde vor fi depuse reclamatiile venite din partea parintilor carora li se cer bani de la scolile in care invata copiii lor. Aceasta decizie a fost luata in urma unor sesizari anonime primite la inspectorat.

ESUARE - "Circul Foamei" nu a fost doborat
Operatinea de demolare prin dinamitare a "Circului Foamei" din Rahova a esuat ieri-dimineata din cauza greutatii molozului cazut, care a rupt firul electric ce unea cei 100 de stalpi cu material explozibil ai cladirii, informeaza Rompres. Doar noua din cele 12 corpuri ale cladirii au cazut in timpul detonarii. "Circurile foamei" sunt cladiri-gigant a caror constructie a inceput la finalul anilor ’80, ele urmand sa serveasca drept mari complexuri agroalimentare. Locuitorii din zona se plang de faptul ca cel mai mare inconvenient de pe urma demolarii este praful ridicat de implozie.

SCUMPIRE - Creste pretul la gaze
Incepand de maine, gazele naturale furnizate consumatorilor captivi se vor majora intre 8,1%- 8,5%. ANRGN considera preferabila securitatea alimentarii consumatorilor cu gaze, chiar daca la un pret mai mare, decat sa mentina un pret scazut al gazelor naturale, fara a avea insa siguranta furnizarii acestora. In luna noiembrie autoritatea va face public variantele de ajustare a pretului la producator ca parte a procesului de aderare la Uniunea Europeana. ra au fost gasite 450 de kilograme de peste si 22 de plase de pescuit monofilament, interzise prin lege. Pestele a fost confiscat, iar braconierilor li s-au intocmit dosare penale.

RASETE - Gafele ministrului Anca Boagiu
Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, a intrat, la Galati, din gafa in gafa. Invitata sa tina un discurs in deschiderea lucrarilor Consiliului de Coordonare Judetean al PD Galati, ministrul Integrarii a incrucisat numele presedintelui PD cu cel al presedintelui tarii. Nici nu s-au terminat bine hohotele de ras in sala, ca ministrul Integrarii a mai facut o gafa. "Eu cand vad rosu in fata ochilor ma deprim complet", si-a incheiat Anca Boagiu discursul, uitand ca poarta un taior de culoarea celei care o deprima. (Daniel Mihalascu)

JURAMANT - Ultimii militari incorporati
Ieri, la sediul Brigazii de Logistica din Bucuresti a avut loc ceremonia de depunere a juramantului pentru ultimul contingent de militari incorporati pe baza de conscriptie. O buna parte din cei care au depus juramantul de credinta intentioneaza sa ramana si dupa 1 ianuarie 2007 in armata. Cei care nu doresc acest lucru vor fi lasati sa plece acasa dupa 1 ianuarie.

DECLARATII - Intre Irak, UE si Marea Britanie
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Sinaia, in timpul unei intalniri cu jurnalistii straini din Romania, ca "retragerea trupelor romane din Irak in acest moment este exclusa". Tot ieri, presedintele tarii a precizat ca gasirea unei alternative la gazul rusesc trebuie sa fie prioritatea UE. Pe de alta parte, Basescu a criticat Marea Britanie pentru ca a anuntat restrictii impotriva romanilor care incearca sa-si gaseasca un loc de munca acolo dupa aderarea la UE.

PREOTI - Dosarele de securitate
Conform BBC, saptamana viitoare va avea loc Sfantul Sinod al BOR, in cadrul caruia va fi discutata problema dosarelor preotilor si se va da publicitatii o decizie comuna a bisericii. Parintele Ioan Chirila, decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj, pledeaza ca dosarele preotilor, odata analizate, sa fie predate bisericii. Biserica Greco-Catolica avertizeaza ca este important ca intentia purificarii morale sa nu se transforme in campanii negative.

ANTICIPATE - Alegerile, misiune imposibila
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Sinaia, ca alegerile anticipate ar reprezenta cea mai buna solutie pentru Romania, dar a apreciat ca acestea ar fi aproape imposibil de declansat intrucat multi oficiali guvernamentali si-ar pierde posturile intr-un nou Parlament. "Cred ca declansarea alegerilor anticipate este dificila daca partidele politice nu doresc acest lucru. Eu nu am puterea de a le declansa", a mai spus Traian Basescu.

COMEMORARE - Doi ani de la moartea lui Arafat
Palestinienii au comemorat ieri doi ani de la moartea liderului lor istoric, Yasser Arafat. Cu acest prilej, presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas, a anuntat formarea unui guvern de uniune nationala pana la sfarsitul acestei luni. Abbas a accentuat ca palestinienii nu vor renunta la nici un centimetru din pamantul lor. (R.R.)
×
Subiecte în articol: observator