x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infractor fără frontiere: Marian Clită susţine, într-o scrisoare, că regretă uciderea stewardesei norvegiene

Infractor fără frontiere: Marian Clită susţine, într-o scrisoare, că regretă uciderea stewardesei norvegiene

16 Iun 2010   •   00:00

Românul Marian Clită, acuzat de uciderea unei stewardese norvegiene într-un hotel din Copenhaga, a trimis publicaţiei electronice EkstraBladet.dk o scrisoare în care mărturiseşte că "regretă" comiterea crimei, precizând că a fost agresat înainte de a săvârşi acest act. "Regret ce am făcut. Îmi voi purta crucea cât de mult timp posibil (...)", afirmă românul în scrisoare, potrivit site-ului Danemarka.dk. Clită precizează că va accepta pedeapsa pe care o va primi pentru comiterea acestei crime. Deşi declară că este "cel mai neîndurător judecător", bărbatul susţine că nu se va "ierta" niciodată, nici măcar după ispăşirea întregii pedepse.
Potrivit site-ului citat, Marian Clită va fi consultat de medicii psihiatri ai închisorii pentru a se stabili starea sănătăţii mentale a acestuia.

De asemenea, românul afirmă că nu poate vorbi despre seara în care a omorât-o pe "doamna Vera". "Am bătut-o pe doamnă, am fost bătut. A fost o luptă. Am fost bătut rău. Aceasta nu este o scuză (...)", scrie Marian Clită. Cetăţeanul român a fost reţinut în oraşul suedez Malmo de poliţia daneză, după ce s-a predat la o secţie de poliţie suedeză din acest oraş. Însoţitoarea de bord norvegiană Vera Vildmyren, în vârstă de 42 de ani, a fost omorâtă în bătaie în camera ei de la hotelul SAS Radisson Blu din Copenhaga, la începutul lunii martie. Înregistrări video ale camerelor de supraveghere de la hotel au permis poliţiei să difuzeze repede fotografii cu Clită.

Clită susţine că femeia l-a lovit "în testicule". Deşi a afirmat că nu intrase în camera ei de hotel "cu intenţii violente", românul a spus că s-a folosit de cuţit "pentru a o înfricoşa". "Atunci a ţipat şi mai tare. M-a zgâriat pe faţă şi mi-a rupt urechea. Apoi a venit spre mine şi s-a lovit la gât de cuţitul meu. Cuţitul s-a rupt şi a ieşit sânge peste tot", a explicat românul. Marian Clită a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că l-a omorât pe disidentul Gheorghe Ursu, în 1985, la ordinul fostului şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei, colonelul (r) Tudor Stănică. Ulterior, a fost eliberat condiţionat din penitenciar după nouă ani de puşcărie. La sfârşitul anului 1999, el a fost arestat din nou, sub acuzaţia de tâlhărie, iar în 2002 a fost eliberat.

×
Subiecte în articol: observator