x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înregistrări cu Mircea Băsescu, depuse la DNA. Pavel Abraham: Imaginile sunt clare şi ar trebui să schimbe cursul anchetei

Înregistrări cu Mircea Băsescu, depuse la DNA. Pavel Abraham: Imaginile sunt clare şi ar trebui să schimbe cursul anchetei

13 Iun 2014   •   15:04
Înregistrări cu Mircea Băsescu, depuse la DNA. Pavel Abraham: Imaginile sunt clare şi ar trebui să schimbe cursul anchetei
UPDATE 15:30 - Avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, a declarat, la ieșirea din sediul DNA Constanța, că a predat înregistrările audio și video în care apare Mircea Băsescu, în dosarul presupului șantaj al acestuia de către membri ai familiei interlopului Bercea Mondial.

"Aceste înregitrări urmează să fie evaluate de procurori. Sunt înregistrări audio și video care vizează persoanele în cauză. Sunt convins că vom vedea și consecințe practice, prin măsuri ce vor urma să fie luate de procurori", a spus Pavel Abraham. Avocatul a precizat că "numele președintelui a fost pomenit în această cauză".

Este vorba despre două înregistrări, una audio-video şi alta numai video, făcute în mediul ambiental şi datate 20-26 februarie 2012 sau 2013, a mai declarat avocatul Pavel Abraham.
....................................................................

Pavel Abraham, avocatul rudelor lui Bercea Mondial, depune, astăzi, la DNA Constanța, înregistrări video și audio cu Mircea Băsescu, în dosarul presupusei șantajări a acestuia de către rudele lui Bercea Mondial, anunță Antena3.

Avocatul s-a prezentat astăzi la DNA Constanța, declarând că acestea sunt "imagini clare" cu Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu. Abraham a spus că înregistrările ar trebui să clarifice mai multe aspecte și să schimbe cursul anchetei.

Potrivit avocatului Pavel Abraham, înregistrările sunt atât video cât și audio și ar conține imagini cu și despre Mircea Băsescu care face referire la banii din cazul șantajului.

Fiul lui Bercea Mondial, condamnat la cinci ani şi trei luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor, a fost transferat, zilele trecute, de la Penitenciarul Colibaşi la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa fac cercetări privind şantajul reclamat de Mircea Băsescu.

La începutul lunii iunie, ginerele şi fiica lui Mondial au fost prinşi în flagrant în timp ce-l şantajau pe Mircea Băsescu, ameninţându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

În urma flagrantului realizat de procurorii anticorupţie, Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de soţia sa, Izaura Anghel, şi un minor în vârstă de 17 ani s-a dispus măsura controlului judiciar.

×
Subiecte în articol: mircea basescu bercea mondial santaj