x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

23 Oct 2009   •   00:00

!! Ne enervează vânzătorii din pieţe care scot pe tarabă roşii, ardei, struguri sau mere "româneşti" proaspăt culese din grădina importatorilor. Pe lângă înşelăciunea adusă cumpărătorilor, aceşti pieţari strică imaginea fructelor şi legumelor tradiţionale prin produsele cu gust de plastic pe care le vând.



!! Ne enervează faptul că Ministerul Muncii încurajează mediocritatea, negăsind altă soluţie pentru mărirea salariului minim pe economie decât prin tăierea salariilor angajaţilor cu studii superioare. Halal stimulent pentru tinerii absolvenţi de licee.

!! Ne enervează faptul că în timp ce italienii, graţie legislaţiei lor, sunt scutiţi de la plata ratelor la bănci, în cazul în care rămân fără serviciu, - firma de asigurări fiind cea care preia povara până când împrumutatul îşi găseşte o nouă slujbă, în România legislaţia îl lasă pe săracul şomer la mâna hapsână a creditorilor bancari care repede-repejor o pot pune de o executare silită.

!! Ne enervează rău de tot faptul că în timp ce în America ori în ţări ale Europei de Vest criza aduce cetăţenilor două-trei produse la preţ de unul, la noi criza aduce românului un singur produs la preţ de trei. Aşa guvernanţi, aşa economie!

!! Ne enervează faptul că, în ciuda crizei, încă mai există instituţii bugetare, chiar ministere, în care şase funcţionari plimbă aceleaşi trei hârtii, cu aerul că muncesc de nu se mai poate, pentru a se lăuda apoi către muncitori din spaţiul privat: "Ei, de ce să plec? Iau eu şapte milioane, dar boieresc! Stau cu c...l pe scaun şi dacă vreau azi fac un dosar, dacă nu, îl fac mâine sau când am chef".

VORBE DE DUH ;)


Posibilul întreabă Imposibilul: "Unde stai?" Imposibilul răspunde: "În visurile slăbănogilor". (Tagore)

Nu fiindcă (lucrurile acestea) sunt grele nu avem curaj, ci fiindcă nu avem curaj ele sunt grele. (Seneca)

Zgârciţii adună ca şi când ar trăi veşnic; risipitorii risipesc ca şi când ar trebui să moară. (Aristotel)

Recunoştinţa îmbătrâneşte repede. (Aristotel)

Pentru oameni nu există nimic care să dureze: nici noaptea înstelată, nici nenorocirile, nici bogăţia; totul s-a spulberat într-o bună-zi. (Sofocle)

×
Subiecte în articol: observator