x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vârf maxim de viitură pe râul Vedea; viitura se propagă în aval de Alexandria

Vârf maxim de viitură pe râul Vedea; viitura se propagă în aval de Alexandria

de Agerpres    |    21 Apr 2014   •   11:40
Vârf maxim de viitură pe râul Vedea; viitura se propagă în aval de Alexandria

Un vârf maxim de viitură s-a înregistrat luni la prânz pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei de luni, informează Administraţia Naţională 'Apele Române'(ANAR).

Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii şi, în jurul orei 11, se propaga în aval de Alexandria.

Echipele Apelor Române acţionează cu utilaje şi oameni, acordând suport autorităţilor locale şi IJSU. În cursul nopţii, s-au întărit liniilor de apărare cu saci şi s-au supraînălţat digurile cu saci de nisip, cu pana la 30 cm, in vederea protejării localităţilor. Conducerea ANAR se află pe teren la această oră, pentru supervizarea situaţiei de la faţa locului şi luarea unor alte măsuri suplimentare de apărare a populaţiei şi a bunurilor.

Râul Vedea se află la limita de tranzitare a digurilor şi pot apărea probleme chiar şi pe sectoarele îndiguite. Întrucât situaţia în zonă este foarte dificilă, necesită intervenţia forţelor armate (IJSU, Jandarmerie), în vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populaţia să fie protejată.

În cursul nopţii, ANAR a instituit Cod Roşu, local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, judeţul Teleorman pentru comunele Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conţeşti, Bragadiru, Bujoru, Năsturelu.

Se menţine Cod Roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele - confluenţa cu râul Vedea, judeţul Teleorman până la ora 12,00 pentru comunele Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti.

ANAR recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de CLSU şi IJSU, să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum şi orice alte activităţi care se desfăşoară în proximitatea apelor.
În continuare, echipele Apelor Romane monitorizează sectoarele aflate sub avertizare.

×