x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţătoarea Anghel, fără copii la clasă

Învăţătoarea Anghel, fără copii la clasă

22 Noi 2010   •   21:09

Învăţătoarea Cristina Anghel a fost externată ieri din Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metaboli­ce, unde a fost internată după ce a intrat în greva foamei, ea decla­rând că ar putea reveni la catedră din semestrul următor.

Directorul Şcolii Generale nr. 2 Caracal, profesorul Silviu Frăsineanu, a de­cla­rat ieri pentru Mediafax că în­vă­ţă­toa­rea Cristina Anghel a rămas fără clasa la care preda. „Când au văzut părinţii că doamna învă­ţă­toa­re a intrat în greva foamei, ne-au solicitat să le mutăm copiii la alte clase. Nu ştiam cât va sta doam­na învăţătoare în grevă, aşa că am mutat elevii la alte clase”, a declarat directorul Silviu Fră­si­nea­nu. El spus însă că s-a înfiinţat un post de învăţător itinerant pe care-l va primi învăţătoarea, urmând să se ocupe de copii cu cerinţe speciale educaţionale. Învăţătoarea din Caracal a intrat în greva foamei la 26 august, nemulţumită de diminuările sala­riale din sistemul bugetar.

În­vă­ţă­toarea a fost transferată la 27 sep­tembrie de la Spitalul Munici­pal din localitate la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metaboli­ce „Profesor Doctor N. Paulescu” din Capitală, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat. La 30 oc­tom­brie, Cristina Anghel anunţa că va renunţa la greva foa­mei la 1 no­iem­brie, când va împlini 70 de zile de protest, precizând că a luat aceas­tă decizie în urma unei dis­cu­ţii pe care a avut-o cu Episcopul Co­vasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Ioan.

×
Subiecte în articol: observator