x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţătoarea Cristiana Anghel "avea nevoie de o mângâiere sufletească"

Învăţătoarea Cristiana Anghel "avea nevoie de o mângâiere sufletească"

30 Oct 2010   •   00:00

Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejan, a declarat că a vizitat-o pe învăţătoarea Cristiana Anghel pentru că aceasta avea nevoie de o "mângâiere sufletească" şi se bucură că a convins-o să iasă din greva foamei.

"Nu am discutat probleme legate de argumente, nu am certat-o, ci i-am spus că am venit ca împreună să-i facem o bucurie mamei sale, soţului, familiei şi miilor de dascăli care o apreciază. Aici e vorba de suflet, iar doamna învăţătoare avea mare nevoie de o mângâiere sufletească", a afirmat Înalt Preasfinţia Sa, Ioan Selejan, citat de Agerpres.

Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei a mai spus că a participat la Bucureşti la şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe şi nu a vrut "să se întoarcă în munţi", înainte să o viziteze pe învăţătoarea Cristiana Anghel. El a fost însoţit de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi de Mona Pivniceru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

IPS Ioan a precizat că a invitat-o pe învăţătoarea Cristiana Anghel la Centrul Eparhial din Miercurea Ciuc al Episcopiei Covasnei şi Harghitei, pentru a se reface "spiritual şi trupeşte", aceasta arătându-se încântată de invitaţie.

"Dacă un cal ar fi căzut într-o gură de canal la marginea Bucureştiului, s-ar fi dat zeci de telefoane la 112 pentru salvarea animalului, dar învăţătoarea a căzut în clasă, de 68 de zile, şi nimeni nu a sunat la 112 spiritual pentru a o ajuta", a fost de părere acesta.

Înaltul ierarh a ţinut să remarce că situaţia celor din învăţământ este ''dificilă'', ei nefiind apreciaţi la adevărata lor valoare.

"Un popor se trezeşte, se ridică prin lumină. Ori cei care sunt purtători de lumină, făclierii unui neam sunt dascălii. Consider că ar trebui acordată o atenţie mai mare acestei categorii sociale, cum este şi această învăţătoare, care, în activitatea ei, a pus condeiul în mâna a mii de copii, pe care i-a învăţat să scrie cel mai sfânt cuvânt de pe pământ-mamă", a mai spus IPS Ioan.

×
Subiecte în articol: observator