x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis mută steagul Marii Britanii și intră în gura presei. Care a fost influența vizitei în Spania asupra președintelui?

Iohannis mută steagul Marii Britanii și intră în gura presei. Care a fost influența vizitei în Spania asupra președintelui?

de Dan Constantin    |    30 Apr 2017   •   10:06
Iohannis mută steagul Marii Britanii și intră în gura presei. Care a fost influența vizitei în Spania asupra președintelui?
Sursa foto: express.co.uk

Presedintele României a facut un gest catalogat drept meschin de publicatia britanică Express, sustinătoare a Brexitului.

Pentru a ajunge să dialogheze direct cu presa, Iohannis a mutat din loc, pe aleea drapelelor de la Consiliul European, steagul Marii Britanii.

Gestul presedintelui român, practic dar neobisniuit ca protocol, a fost interpretat negativ în conditiile in care la sedinta Consiliului se discută conditiile iesirii Marii Britanii din UE.

Mai mult, problema cea mai sensibilă a britanicilor-diferendul cu Spania asupra Gibraltarului- poate sa asocieaze gestul lui Iohannis, CU O PUTERNICĂ SEMNIFICATIE DIPLOMATICĂ de vizita  recentă în Spania desfasurată într-un regim cvasisecret. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis