x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La RATB, unde-s pile nu-i tocmeală

La RATB, unde-s pile nu-i tocmeală

31 Aug 2010   •   00:00

O reţetă interesantă despre cum se infiltrează proptelele în Regia de Transport Bucureşti. Portiţele de ocolire a legii, posturi infiinţate pentru clientelă. Nuuu, nu posturi de şofer, nici de mecanic. Musai sa fie şefi. Sau şefe. Care mai şefuţi şi care mai şefuţe. Un cuibuşor politic. Un cuibuşor de tinere sau mai purii speranţe, de clienţi, nepoate cu craci lungi, cu recomandări "beton".

- Se schimba sefa de la Serviciul Personal, scurt printr-un act aditional la contractul individual de munca, apare imediat inlocuitor la Serviciul Managementul Resurselor Umane, denumire proaspata ca si noua sefa, tanara cu perspective. Are calitatile manageriale si competenta profesionala? Cine stie? Ca nu a testat nimeni competenta profesionala a tinerei sefe. A fost numita in post direct, fara concurs.

- Se infiinteaza un nou birou - Relatii Internationale. Apare evident si un nou sef de birou. De data aceasta un tanar sef la PDL tineret sector 2, calitate care probabil l-a recomandat si in functia pe care o ocupa fara concurs.

- Se infiinteaza Serviciul Indrumare si Control. Evident, apare si un nou sef.. Evident tot fara concurs.  Il recomanda pe post probabil cariera de succes de dealer Peugeot in Romania.

- Se schimba seful de la Serviciul Comercial. Probabil era unul dintre factorii despre care vorbea domnul director in interviu. Nimeni nu stie pe ce criterii s-au produs schimbarile. Apare pe post un fost consilier de la DGMIS - Ministerul Mediului. Capacitati manageriale? Cine poate sti... un bun profesionist? Posibil, dar netestat nu avem certitudinea.

- Se schimba seful de la Biroul Marketing. Motive? Nu stim cu siguranta, dar avand in vedere interviul nici nu mai punem problema acestora, probabil face parte din planul de restructurare. Apare imediat pe post o tanara debutanta. Nu stiu daca si numirea pe post, fara concurs a domnisoarei, tinere debutante in profesia de economist, facea parte din planul de restructurare si de dezvoltare a unui climat favorabil dezvoltarii durabile a RATB. In plus, un debutant  nu poate detine un post de conducere, avand in vedere ca timp de 6 luni este in perioada de proba, si conform contractului colectiv de munca trebuie sa treaca prin posturi din cadrul regiei pentru a se familiariza si a cunoaste problematica institutiei.

- Se schimba pe aceleasi considerente probabil si seful de la Serviciul Relatii Publice; apare angajat pe post  fara concurs, unul din sponsorii declarati in monitorul oficial de anul trecut ai PDL-ului.

- In cadrul serviciului Contracte si Aprovizionare, proaspat unite conform noii organigrame, se desfiinteaza unele dintre posturile de sef birou din cadrul celor doua servicii dar apar altele in cadrul proaspat infiintatului serviciu. Pe posturi, evident fara concurs, oameni noi, la locuri noi. Competente? Probabil pe aceleasi criterii de selectie.

- Se restructureaza in acelasi mod si Serviciul Tehnic si cel al Protectiei Mediului, numai ca aici se lucreaza cu oameni din cadrul RATB, pe posturi de conducere, selectati pe aceleasi criterii privind competenta profesionala. Numiti, fara concurs pe posturi.
Mai multe pe mariusparaschiv.ro.

×
Subiecte în articol: observator