x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locurile SECRETE pe care Google Earth nu vrea să le vedem

Locurile SECRETE pe care Google Earth nu vrea să le vedem

28 Ian 2016   •   16:32
Locurile SECRETE pe care Google Earth nu vrea să le vedem

Cu siguranță, ați accesat cel puțin o dată Google Earth pentru a localiza un monument, o țară, un oraș sau poate chiar propria casă. Nu trebuie decât să scrii numele destinației, iar Google vă arată cu precizie maximă locul respectiv.

Totuși, există și excepții de la această regulă. Potrivit abc.es, anumite puncte de pe hartă, „clasificate”, apar pe Google Earth pixelate sau blurate, cel mai probabil din cauza „unor teorii ale conspirației” care s-ar crea în jurul lor.

1. Gakona, Alaska
În acest loc se ascunde controversata operațiune HAARP (High Frequency Advanced Auroral Research Project), în apropiera frontierei dintre Washington și Oregon. Este vorba de un proiect misterios dezvoltat de Forțele Aeriene Nord-Americane, prin care și-au propus să dezvolte „o armă pentru modificarea climei”.




2. Százhalombatta, o rafinărie din Ungaria 
Aparent, conducerea rafinăriei a cerut ca instalațiile și edificiile să fie șterse, iar zona să fie colorată cu verde. Motivul este însă necunoscut.




3. Keowee DAM
Situat în Carolina de Sud, Keowee ste cunoscut drept „Fukushima Statelor Unite”. Probabil din această cauză nu apare atunci când este căutat pe Google Earth.

4. Necunoscuta tundră siberiană
Tundra siberiană este un adevărat mister. Cel mai apropiat oraș este Egvekinot, despre care nimeni nu știe nimic. Google a ascuns zona, cel mai probabil din cauza faptului că a găzduit o colonie de experți în industria nucleară, potrivit jurnaliștilor de la news.com.au.

5. Insulele Feroe
Chiar dacă se află la jumătatea drumului între Norvegia și Islanda, Insulele Feroe aparțin de teritoriul danez. Din cele 18 insule, multe dintre ele sunt ascunse de Google, fără a exista vreo explicație.




6. Edificiul Michael AAF
Situată în Utah, zona este controlată de armata Statelor Unite și folosită pentru testarea de „arme chimice și biologice”.




7. Valencia, Filipine
Cu o populație de 160.000 de locuitori, „se crede că ar fi sediul programului guvernamental de apărare antirachetă și este pixelat din motive de securitate națională”.




8. Baker Lake, Canada
Nu s-a explicat oficial de ce o mare parte din regiune este pixelată, totuși, asupra ei planează o conspirație legată de Dr. Boylan și balizele sale extraterestre.


 


×