x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI: Echipajele ISU au derulat 9.700 de misiuni în perioada sărbătorilor

MAI: Echipajele ISU au derulat 9.700 de misiuni în perioada sărbătorilor

de Agerpres    |    04 Ian 2015   •   13:39

Echipajele ISU au derulat 9.700 de misiuni în perioada 24 decembrie-3 ianuarie, dintre care 770 de intervenţii la descarcerări şi incendii, în perioada Codului Roşu de fenomene severe cauzate de ninsori şi viscol fiind salvate 948 de persoane aflate în situaţii critice, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, subcomisar de poliţie Monica Dajbog, duminică la MAI.

"În condiţiile generate de fenomenele meteorologice, cele mai multe misiuni ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost de sprijinire a populaţiei şi intervenţii de tip medical, împreună cu SMURD. 9.700 de misiuni de acest fel au fost derulate în ultimele două săptămâni. La aceste misiuni se adaugă şi alte peste 770 de intervenţii la descarcerări şi incendii. Conform datelor puse la dispoziţie de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, cele mai multe incendii din această perioadă au fost cauzate de defecţiuni ale instalaţiilor electrice şi ale celor de încălzire", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI într-o prezentare pe tema situaţiei intervenţiilor structurilor MAI în perioada 24 decembrie 2014 - 4 ianuarie 2015.

În perioada Codului Roşu de fenomene severe cauzate de ninsori şi viscol, în urma intervenţiilor forţelor mobilizate în teren, au fost salvate 948 de persoane aflate în situaţii critice, alte 94 reprezentând urgenţe medicale grave, a precizat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat că atunci când condiţiile meteorologice au permis, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat 44 de misiuni dintre care 40 aero-medicale în colaborare cu SMURD, pentru transport aero-medical la unităţi spitaliceşti ale persoanelor care aveau nevoie urgentă de asistenţă medicală de specialitate.

"Misiunile aeriene au permis salvarea a 45 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale sau care s-au aflat în diferite situaţii de risc.Numai în ultimele trei zile, au avut loc 21 de misiuni prin punctele aero-medicale din ţară astfel: şapte în Iaşi, patru în Craiova, patru în Bucureşti, trei în Galaţi, două în Arad şi una în Mureş.În urma acestor misiuni au fost salvate 21 de persoane care erau în situaţii medicale grave", a afirmat purtătorul de cuvânt al MAI.

În perioada de manifestare a fenomenelor meteorologice extreme, Ministerul Afacerilor Interne a acţionat în sistem integrat alături de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Transporturilor, autorităţile locale sau alte instituţii cu atribuţii în domeniu, iar coordonarea tuturor intervenţiilor a fost asigurată prin funcţionarea în regim de 24 de ore din 24 a Centrului Naţional de Coordonare Integrată a Intervenţiilor, condus de vicepremierul Gabriel Oprea, a afirmat Monica Dajbog.

"Acest Centru Integrat este în continuare operaţionalizat în condiţiile în care, pe fondul avertizărilor meteorologice pot apărea diferite situaţii de urgenţă la nivel naţional.Pentru zilele următoare în care sunt organizate procesiuni şi ceremonii religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului, Ministerul Afacerilor Interne a luat măsuri de pregătire a bunei desfăşurări a acestor evenimente, în condiţiile în care la acestea participă un număr foarte mare de oameni", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al MAI.

×