x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri ale Guvernului României împotriva gripei porcine

Măsuri ale Guvernului României împotriva gripei porcine

05 Mai 2009   •   00:00

Poşta Română va distribui în regim de urgenţă fiecărei familii scrisori privind simptomele gripei porcine, precum şi precauţiile pe care trebuie să le adopte cetăţenii, a declarat vicepremierul Dan Nica, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.



"Printre măsurile luate figurează utilizarea reţelei guvernamentale pentru dublarea reţelei comerciale în vederea salvării vieţilor care s-ar afla în pericol în cazul declanşării acestui virus", a spus Nica, citat de Agerpres. De asemenea, el a precizat că în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reunit marţi la solicitarea ministrului Sănătăţii, a fost stabilit un set de măsuri astfel încât apariţia pandemiei să nu fie o problemă în România. "Primul set de măsuri sunt de prevenire a efectelor pandemiei, iar cel de-al doilea vizează asigurarea continuităţii funcţionării instituţiilor statului. Ne referim nu doar la instituţiile care asigură asistenţa medicală, pompieri, poliţie, etc., ci şi la cele care funcţionează la foc continuu - hidrocentrale, termocentrale, centrala nucleară de la Cernavodă sau Uzina de apă grea", a subliniat ministrul.

Pe de altă parte, ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că în cazul măsurilor preventive se înscrie şi distribuirea către toţi românii prin intermediul poştei române în termen de 30 de zile a unei scrisori a Ministerului Sănătăţii, cu măsuri de prevenire şi combatere a virusului A(H1N1). Totodată, ministrul Nica a precizat că vor fi postate în locuri publice pliante şi afişe pentru ca cetăţenii să fie avizaţi în legătură cu aceste măsuri. Potrivit ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, aceeaşi scrisoare este distribuită în toate cele 27 de ţări ale UE.

×
Subiecte în articol: observator