x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medar, acuzat ca a facut servicii PD

Medar, acuzat ca a facut servicii PD

23 Mar 2006   •   00:00
Medar, acuzat ca a facut servicii PD

Grupul de Investigatii Politice con-dus de Mugur Ciuvica a dat ieri pu-blicitatii un document potrivit caru-ia, in 2001, Traian Basescu se folo-sea de serviciul secret al Ministe-rului Apararii Nationale, condus de actualul consilier prezidential Sergiu Medar, pentru intarirea relatiilor externe ale Partidului Democrat.

Grupul de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica (foto) a difuzat ieri un material in care sugereaza ca Sergiu Medar a primit functia de consilier prezidential la Cotroceni ca rasplata pentru serviciile aduse pe vremea cand Traian Basescu era lider al Partidului Democrat. Concret, Ciuvica spune ca in 2001, pe vremea cand Medar era seful Directiei Informatii si Reprezentare Militara, acesta s-ar fi intalnit cu Basescu la interventia lui Sorin Frunzaverde, la Restaurantul "Trei cocosi" din Parcul Herastrau. In cadrul intalnirii, Frunzaverde i-ar fi spus generalului ca, probabil, intr-un viitor, PD se va apropia de PDSR pentru a realiza un pol social-democrat.

Atat Frunzaverde, cat si Basescu ar fi vorbit, potrivit documentului, despre necesitatea deschiderii internationale a PD, iar Basescu s-ar fi interesat de sansele Romaniei de a deveni membra NATO, precizand ca el este pesimist in aceasta privinta. Liderul PD de la acea vreme ar fi facut aprecieri negative la adresa lui Adrian Nastase, atunci prim-ministru.

REPLICA. Medar recunoaste intalnirea de la 6 iunie 2001 si spune ca inainte l-a informat pe superiorul sau ierarhic, dar subliniaza ca intalnirea cu Sorin Frunzaverde nu a angajat serviciul secret al MApN, caci din raport rezulta clar "ca nu a existat nici o cerere referitoare la vreun sprijin care sa vina din partea Directiei de Informatii a Apararii pentru un partid politic".

×
Subiecte în articol: observator