x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE Radu Mazăre a fost eliberat condiționat din închisoare. „Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă”

UPDATE Radu Mazăre a fost eliberat condiționat din închisoare. „Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă”

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   15:09
UPDATE Radu Mazăre a fost eliberat condiționat din închisoare. „Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă”
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va fi pus în libertate începând cu ziua de azi. Decizia luată luni de magistraţi Tribunalului Ilfov este dată în dosarul retrocedărilor.

Update Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a ieșit luni din închisoare. Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă, le-a spus Mazăre jurnaliștilor care așteptau în fața Penitenciarului Jilava. Decizia privind eliberarea condiționată a fost luată luni de Tribunalul Ilfov.

Magistrații Tribunalului Ilfov au decis, definitiv, luni, desființarea hotărârii Judectoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanță, cererea lui Radu Ștefan Mazăre de eliberare condiționată.

„Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă, nu mă întrebați pentru că nu mă mai interesează”, a declarat Mazăre.

El a comentat pe scurt perioada petrecută după gratii.

„Nu m-a speriat nimic, dar este suficient”, a spus Mazăre despre timpul petrecut în închisoare.

Stire initiala La termenul de azi, magistrații Tribunalului Ilfov au admis contestația formulată de Mazăre Radu Ştefan împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024.

„Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan (...), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. 

Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ștefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. (...) pronunțată de Tribunalul Ilfov prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare", este decizia judecătorilor din Tribunalul Ilfov.

Radu Mazăre se află în arest din 2019, alături de fratele său. Cinci ani din cei nouă primiți ca pedeapsă în cele două dosare a executat deja Radu Mazăre în penitenciar. Anii petrecuți în penitenciar îi permit să ceară eliberarea condiționată.

Prima cerere a lui Radu Mazăre de a fi lăsat liber a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 4, care însă în luna aprilie i-au respins cererea, dându-i posibilitatea să revină cu o nouă solicitare abia peste nouă luni, la începutul anului 2025.

Judecătorii Instanţei Supreme l-au condamnat, în mai 2019, pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul "Polaris". 

Radu Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese în formă continuată.

×
Subiecte în articol: Radu Mazăre eliberat conditionat