x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, criticat dur de un medic: Să nu mai tratăm COVID-ul ca pe un incendiu

Raed Arafat, criticat dur de un medic: Să nu mai tratăm COVID-ul ca pe un incendiu

de Alice Petrescu    |    26 Mar 2021   •   11:28
Raed Arafat, criticat dur de un medic: Să nu mai tratăm COVID-ul  ca pe un incendiu

Un medic gălățean  are un mesaj ironic pentru șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. ”Pentru liderul medical al pompierilor întreb când începem să tratăm infecția cu SARS-CoV-2 ca pe o boală oarecare și nu ca pe un incendiu. Nu de alta, dar noi medicii mai avem și alte boli la ușă. Din cauza psihozei, oamenii mor pe capete de alte boli”, a scris Valentin Boldea pe Facebook

 

 

Medicul critică noile restricții impuse de autorități în localitățile în care sunt numeroase cazuri de infectare cu SARS CoV-2. 

„Sunt măsuri pompieristice nu bazate stiințific medical. De exemplu, de azi morții pot fi depuși la capelă, până acum îi îngropam, ce s-a schimbat de ieri până azi? Nu spunem că închidem școlile, însă îi trimitem pe copii în vacanță. Dacă blocăm circulația nu rezolvăm nimic, virusul nu se odihnește ziua sau noaptea”, mai scrie medicul.

În plus, Valentin Boldea susține că restricțiile nu fac nicio deosebire între persoanele vaccinate și cele care nu s-au vaccinat.

„Restricțiile nu fac deosebire între cei vaccinați și cei nevaccinați, între cei care au avut boala și cei care nu au avut-o. Eu m-am vaccinat ca să fiu protejat și să nu am restricții. Cum îi mai convingem pe oameni să se vaccineze dacă introducem restricții pentru toată lumea”, a conchis Boldea.

Potrivit ultimelor date, joi, rata de infectare în orașul Galați a fost de 3,6 persoane la mia de locuitori.

×
Subiecte în articol: valentin boldea raed arafat restricţii