x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul de la clinica Sabyc încasa 3.500 de euro pentru o singură inseminare

Medicul de la clinica Sabyc încasa 3.500 de euro pentru o singură inseminare

25 Feb 2010   •   00:00

Femeile israeliene care au apelat la serviciile lui Harry Mironescu, de la Clinica Sabyc, au declarat procurorilor că au venit în România pentru că această procedura era ilegală în Israel şi că îi dădeau medicului 3.500 de euro pentru o intervenţie.

Mai multe martore, femei din Israel, au declarat procurorilor DIICOT, prin diversele comisii rogatorii dispuse în acest sens în Israel, că medicii de acolo le sfătuiau să vină în România, dacă doreau să fie inseminate cu ovulele altor femei, pe motiv că această practică este ilegală în statul israelian.

Astfel, martorele au declarat că erau sfătuite să vină în România şi că erau informate încă de acolo că trebuie să plătească la Clinica Sabyc, suma de 3.500 de euro, bani ce reprezentau precis preţul intervenţiei.

Martora Lea Atias le-a declarat procurorilor: "Am primit doar adresa la primirea donaţiei de ovul. Am ales România, deoarece nu se face în Israel şi nu există donatori, iar medicul, dr. Lewit, a spus că se poate efectua în România (...) Nu am ştiut cât se plăteşte donatoarei (...) L-am cunoscut pe dr. Lewit de la clinică (...) La clinică nu am cunoscut nici un doctor în afară de dr. Lewit".

O altă martoră, Natanela Samhi, arată în declaraţia sa dată procurorilor DIICOT: "...Am auzit despre tratament de la dr. Lewit din Israel, la examinarea la acesta la clinica din Israel şi acesta a cerut 3.500 euro pe care să îi achităm numerar, când vom ajunge la clinica din România... Am efectuat analiză de sânge în Israel la Policlinica Makabi din Zfat la instrucţiunea dr. Lewit. În România nu am efectuat nicio examinare. Soţul meu a dat sperma în Israel la spitalul Rotschild şi dr. Lewit s-a îngrijit să o ducă în România pentru continuarea tratamentului în România...".

Cât despre bani, procurorii au ajuns la concluzia că medicul Harry Mironescu şi cei care îi erau subordonaţi "învârteau sume fabuloase de bani", obţinuţi pentru inseminarea acestor femei străine.

×
Subiecte în articol: observator