x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Gâdea, la Interviurile jurnalul.ro: Lupta cu sistemul băsist nu s-a terminat

Mihai Gâdea, la Interviurile jurnalul.ro: Lupta cu sistemul băsist nu s-a terminat

12 Feb 2015   •   15:26
Mihai Gâdea, la Interviurile jurnalul.ro: Lupta cu sistemul băsist nu s-a terminat

Celebrii jurnalişti şi realizatori ai postului Antena 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea, au fost invitaţii interviurilor Jurnalul. Dialogul cu cei doi jurnalişti vine într-un context ce confirmă dezvăluirile făcute de-alungul timpului de Antena 3 despre cei 10 ani de regim Băsescu. Cu toate acestea, ei afirmă că lupta cu regimul băsist nu s-a încheiat, iar ceea ce vedem zilele acestea este doar vârful unui iceberg uriaş, urmând ca Antena 3 să vină cu noi confirmări, ale unor fapte, prezentate cândva doar la suprafaţă. Pe lângă confirmarea anchetelor jurnalistice ale Antenei 3, evenimentele din ultimele zile mai confirmă ceva: că justiţia nu a fost independentă, că a fost un scut pentru foarte mulţi, în fapt o bâtă “de cuminţit adversarii politici şi publici ai lui Traian Băsescu”.

O luptă costisitoare

“A fost o luptă cu foarte mari costuri, dar am avut sentimentul că trebuie dusă până la capăt. O mare parte din anchetele noastre jurnalistice sunt confirmate zilele acestea cu probe asumate şi de magistraţi – creditul Elenei Udrea, mafia retrocedărilor – dar sunt multe alte confirmări ale unor lucruri pe care noi le-am văzut aşa un pic, le-am prezentat, am văzut că e ceva în neregulă acolo, iar acum avem acces la nişte documente care arată că noi vedeam doar vârful icebergului. Icebergul este uriaş. Cred că lupta cu sistemul băsist nu s-a terminat. Cred că sunt mulţi din acest regim, prin tot felul de instituţii care încearcă să reziste în aceste zile, inclusiv prin a le lua gâtul unora dintre cei care au fost cei mai vizibili. Cred că dacă România ratează acest moment, a ratat una dintre cele mai mari şanse. Ori se întâmplă ceva acum, se face curăţenie, ori, probabil, că se va consolida acest sistem ticălos pentru următorii ani de zile”, a afirmat Mihai Gâdea.

Persecuţii şi suferinţe

Pentru Mircea Badea, după cei 10 ani de regim băsist e  “absolut oribil”. “Acei 10 ani, personal, nu au adus nimic bun. Am făcut faţă unei avalanşe zilnice de lături din partea uriaşului aparat de propagandă băsistă. Am avut de-a face cu o persecuţie din partea instituţiilor statului, folosite în mod revanşard, mafiot, de o persoană cu tendinţe clare dictatoriale. Dacă ar fi să o iau de la capăt,  aş face altceva. Mi-am dat seama că am contribuit, deşi în mod legitim, onest, la suferinţa unor oameni nevinovaţi. Dan Voiculescu, camaradul nostru în lupta antibăsistă, este în acest moment la închisoare. Este absolut înfiorător modul în care a fost judecat şi condamnat Dan Voiculescu. Nu ştiu cum ar fi arătat această ţară fără Antena 3, singura opoziţie reală la acest sistem ticăloşit”, a afirmat Mircea Badea. În opinia sa, de departe cea mai importantă confirmare a lucrurilor pe care unii jurnalişti de la Antena 3 le-au afirmat, le-au susţinut  şi le-au şi demonstrat, este că “aşa- zisa justiţie independentă, de fapt, nu a fost independentă, de fapt a protejat toate acele persoane şi personaje oribile ale acestui sistem ticălos”. “Cea mai importantă confirmare este că justiţia a fost de fapt un scut pentru foarte mulţi”, a mai spus Mircea Badea, arătând că prin acţiunile din aceste zile, confirmarea vine tardiv, după ce Traian Băsescu nu mai este în fruntea statului.

×