x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Turismului: Lipsa toaletelor este o prblemă gravă, dar nu ţine de noi!

Ministerul Turismului: Lipsa toaletelor este o prblemă gravă, dar nu ţine de noi!

23 Aug 2009   •   00:00

Ministerul Turismului (MT) consideră că lipsa toaletelor publice din locurile frecventate de turişti reprezintă o problemă gravă, care trebuie rezolvată cât mai curând, dar nu ţine de competenţa ministerului, informează MT. "Din păcate, rezolvarea acestei probleme nu este de competenţa Ministerului Turismului, ci ţine exclusiv de administraţiile publice locale şi de Administraţia Naţională a Drumurilor", se arată în comunicatul MT.



Reprezentanţii ministerului au discutat aceste aspecte atât cu primari şi preşedinţi de consilii judeţene, cât şi cu conducerea Automobil Clubul Român. Comunicatul MT a fost remis în urma anunţului ANAT privind neimplicarea ministerului în rezolvarea problemei toaletelor publice din zonele turistice şi a reclamat campaniile derulate de MT pentru promovarea pe plan extern.

Totodată, MT a considerat că acest atac venit din partea ANAT este de natura politică. "Dacă familia sau prietenii d-nei Corina Martin, peşedintele ANAT, doresc să vândă toalete ecologice către administraţiile publice locale, îi recomandăm acesteia să se adreseze primăriilor conduse de colegii lor PSD. Ne surprinde poziţia d-nei Corina Martin faţă de acţiunile ministerului de promovare externă a României ca destinaţie turistică, cu atât mai mult cu cât aceste acţiuni ajută agenţiile de turism să îşi sporească veniturile", se mai precizează în comunicat.

Nu în ultimul rând, reprezentaţii MT consideră că ANAT riscă să se transforme, prin poziţiile exprimate public, dintr-o asociaţie reprezentativă pentru agenţiile de turism într-un instrument PSD folosit în bătălia politică.

×
Subiecte în articol: observator