x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninja si praz

Ninja si praz

de Cristian Vasilcoiu    |    03 Dec 2005   •   00:00
Ninja si praz

Pe fondul unei stari conflictuale mai vechi, alimentate si de "impotenta" Politiei si a procurorilor, orgoliile celor mai cunoscute clanuri craiovene, Fratia si Mandria, au rabufnit, si linistea Baniei a fost din nou tulburata. Joi dimineata s-au scos de la "naftalina" batele de baseball, levierele si sabiile ninja. Capii interlopilor au ajuns in arest, insa razboiul pare departe de final, caci taberele se regrupeaza.

In noaptea de miercuri spre joi, Bania a fost din nou "teatrul de razboi" al gruparilor interlope, Fratia si Mandria. Arsenalul de lupta, format din bate de baseball, leviere sau sabii ninja…

Pe fondul unei stari conflictuale mai vechi, alimentate si de "impotenta" Politiei si a procurorilor, orgoliile celor doua clanuri au tulburat din nou linistea Craiovei. Capii se afla in arest insa razboiul pare departe de final, caci taberele se regrupeaza.

AREST. Seful Mandriei, Eriko-Cezar Constantinescu, "locotenentul" sau, Catalin Marian Ciovica, dar si liderul Fratiei, Gigi Vadik Zaverra, zis Gigioc, raman in arest. Judecatoria Craiova a decis, in noaptea de joi spre vineri, ca acestia sa fie arestati preventiv pentru 29 de zile. Tribunalul Dolj a redus, ieri dupa-amiaza, masura preventiva, la 15 zile de detentie. Capetele de acuzare: tulburarea grava a ordinii si linistii publice, ultraj contra bunelor moravuri si distrugere. Singurul eliberat, Nicusor-Dragos Ancuta, zis Nicu Grasu’, face parte din randurile Fratiei. Acesta este cercetat, in continuare, in stare de libertate. Instanta a mai dispus ca Nicolita Pauna, zis Babarezu’, Florian Marius Ionele, zis Cretu’, Paul Amza si Liviu Goagara sa fie amendati penal cu 1.000 de lei noi.

PUMNI. Luptele de strada, de la Medieval la Angel’s

FILMUL. Intre timp, anchetatorii au reusit sa lamureasca de la ce au inceput luptele de strada miercuri noapte. Cativa dintre membrii Fratiei au alergat un bodyguard de la "Federal Guard" care asigura paza in Clubul Medieval. Fratiorii s-au retras, apoi, in Clubul Angel’s, situat peste drum, proprietatea unuia dintre ei, Florian Ionele, zis Cretu’. Bodyguardul "haituit" a chemat Jandarmeria, dar si colegii in sprijinul sau. Numai ca jandarmii sositi la fata locului au fost intampinati cu rezistenta. Intre timp, bodyguarzii de la "Federal Guard", in frunte cu liderul Cezar-Eriko, au "descins" in Angel’s, in cautarea trupei lui Gigioc, acuzata de haituirea bodyguardului. Moment in care s-a dezlantuit "razboiul".

CONFLICTUL. Totul a inceput insa la sfarsitul lui octombrie, atunci cand doi simpatizanti ai Mandriei au fost atacati pe strada, in plina zi, cu sabii, de oamenii lui Gigioc. Nicolae Stefan, 39 de ani, zis Titi Pita, si Ionut Cristian Manea, 21 de ani, cunoscut sub numele de Jumbo, au fost la un pas de a-si pierde viata. Pita a fost atacat la 26 octombrie intr-una dintre cele mai aglomerate intersectii din cartierul Rovine. Atacatorii l-au lovit initial cu bate de baseball si leviere, apoi l-au taiat cu sabii ninja. Ajuns la spital in stare grava, Pita a spus: "Am fost atacat de oamenii lu’ Gigioc si Rosianu’!". Fiindca se temea pentru viata sa si in spital, el a solicitat si obtinut ajutorul taberei intitulate Mandria, formata in mare parte din bodyguarzi de la "Federal Guard". Trei zile mai tarziu, dar de aceasta data in centrul orasului, a avut loc o noua rafuiala in urma careia Jumbo, bodyguard la "Federal Guard", a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova intr-o stare foarte grava. Medicii legisti aveau sa dea, in scurt timp, verdictul: tentativa de omor!

IN CONCEDIU. Intre timp, procurorul Eugen Niculeanu, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, magistratul care instrumenteaza dosarul "Jumbo", a intrat subit… in concediu. Asta fara a dispune nici un fel de masura preventiva impotriva suspectilor, desi, in astfel de cazuri, precum tentativele de omor, reactia autoritatilor este, intotdeauna, prompta. Mai mult, purtatorul de cuvant al Parchetului mentionat, magistratul Cristina Fota, precizeaza ca procurorul Niculeanu i-a dat indicatii clare: "Domnul procuror nu doreste mediatizarea cazului si nu are nimic de declarat. Ba chiar s-a mirat atunci cand a auzit ca mass-media stie despre incidente si ca ar exista trei suspecti".

CLANURILE SE REGRUPEAZA
Balbele autoritatilor, care nu-i gasesc pe suspecti pentru a-i audia sau a dispune vreo masura preventiva impotriva lor, au oferit timp celor doua tabere interlope sa se regrupeze. Asa se face ca Bania "fierbe" de cateva saptamani, iar interlopii se joaca de-a v-ati ascunselea prin oras, inarmati pana-n dinti. Pe strada se vorbeste ca Mandriei i s-ar fi alaturat clanurile tiganesti din Fata Luncii si nu numai. Motivul: rromii sunt suparati pe Fratie de ani buni, grupare din cauza careia a si avut loc rascoala din Fata Luncii. Mai mult, Eriko Constantinescu ar putea primi ceva ajutor si din partea amicului sau Nicu Gheara, pe care l-a insotit, recent, in Italia, la nunta lui Adi Mutu. Intre timp, Fratia strange si ea randurile. Nici unul dintre lideri nu mai umbla singur prin oras, ci doar escortat de patru-cinci "fratiori buni pe pumn".

BALBAIELI ALE POLITIEI
Cercetarile efectuate de politistii judiciaristi doljeni au reliefat ca Titi Pita a fost atacat de Nicolita Pauna, zis Babarezu’, Marius Florian Ionele, zis Cretu’ (patron al Clubului Angel’s), si Silviu Costinel Calina, zis Banica. Toti grupati sub tutela Fratiei. Nici Politia si nici Parchetul nu s-au grabit insa sa ia masuri. O posibila explicatie ar putea fi aceea ca Ionele Marius s-a casatorit, sambata, 5 noiembrie, cu fiica fostului sef al Administratiei Financiare Craiova. Pe strada se vorbeste ca tocmai Cretu’ ar fi fost cel care l-ar fi lovit cu sabia pe Pita, dar ca fapta a fost luata asupra sa de prietenul Banica, pentru ca Ionele este unul dintre capii Fratiei si trebuia sa se insoare, nu sa ajunga in arest. Politia a reusit sa elucideze, aparent, si incidentul caruia i-a cazut victima Jumbo, indicandu-i ca atacatori pe Gigioc, Emilian Tudor (fost Dabu) si Bogdan Hristea, zis Bogda.
×
Subiecte în articol: observator