x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nuclearelectrica a acordat unei PFA un contract pentru un proiect de peste 200 milioane euro

Nuclearelectrica a acordat unei PFA un contract pentru un proiect de peste 200 milioane euro

19 Mai 2010   •   00:00

Nuclerarelectrica a acordat unei Persoane Fizice Autorizate (PFA), Roşca Nora Floria din Galaţi, un contract de evaluare a terenurilor pe care va fi construit un depozit de deşeuri nucleare în valoare de peste 200 milioane de euro.

PFA Roşca Nora Floria a câştigat acest contract, în valoare de 43.375 lei, în urma unei licitaţii organizate de Nuclearelectrica la 30 aprilie, în cadrul căreia producătorul de electricitate a primit şapte oferte, se arată într-un anunţ al Nuclearelectrica.

Astfel, PFA Roşca Nora Floria va trebui, în baza contractului, să ofere Nuclearelectrica servicii de expertiză pentru determinarea valorii de piaţă a terenurilor aferente viitorului amplasament al depozitului, în vederea achiziţiei lor de la actualii proprietari, precum şi să evidenţieze cea mai avantajoasă procedură pentru intrarea în posesie a terenurilor respective.

Depozitul final de deşeuri slab şi mediu active va fi amplasat în extravilanul comunei Saligny, în apropiere de centrala nuclearelectrică de la Cernavodă. Unitatea urmează să intre, parţial, în funcţiune, în 2017, deşi încă nu a fost stabilit momentul începerii construcţiei.

×
Subiecte în articol: observator