x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O expediție oceanică cu echipaj integral feminin va studia impactul poluării cu plastic

O expediție oceanică cu echipaj integral feminin va studia impactul poluării cu plastic

18 Mar 2018   •   17:00
O expediție oceanică cu echipaj integral feminin va studia impactul poluării cu plastic

O expediţie cu un echipaj exclusiv feminin format din navigatoare, personal ştiinţific şi realizatoare de film va traversa nordul Pacificului în acest an pentru a studia poluarea cu plastic, informează duminică Press Association. 

Echipajul "eXXpedition" va ridica ancora la 23 iunie pentru o misiune de cinci săptămâni de-a lungul North Pacific Gyre - mai bine cunoscut sub denumirea "Marele petic de gunoi al Pacificului" din cauza plasticului care se adună aici - din Hawaii şi până în Seattle. 

Misiunea se va axa aspra microplasticului şi a legăturilor sale cu mediul şi sănătatea umană. 

Echipajul va fi condus de navigatoarea britanică şi ecologista Emily Penn, iar partea ştiinţifică va fi coordonată de Emily Duncan, o cercetătoare de la universitatea don Exeter. 

"Scopul nostru este de evalua amploarea prezenţei plasticului - de la bucăţi mari la microplastic - în Pacificul de nord", a declarat Emily Duncan. 

Ea a precizat că un alt scop este protejarea habitatului ţestoaselor marine. 

"De asemenea, vrem să ridicăm gradul de conştientizare asupra efectelor devastatoare ale acestui tip de poluare", a adăugat ea. 

Echipajul eXXpedition este un grup de 24 de femei, împărţit pentru două etape ale călătoriei, care va călători peste 3.000 de mile nautice în cea mai densă zonă de acumulare de deşuri din plastic în ocean de pe planetă. 

Membrii echipajului vor face preluări zilnice de plastic şi poluanţi şi vor colecta date pentru mai multe studii ştiinţifice. 

Echipajul va fi compus din cercetătoare, studente, artiste, realizatoare de film, psiholoage, actriţe, activiste de mediu şi profesionişti din domeniul exploatării sustenabile, dar şi navigatoare cu experienţă sau novice în domeniu. 

"Sperăm că călătoria noastră din insule tropicale Hawaii până pe coastele Columbiei Britanice şi în Pacificul de nord-vest va contribui la studii ştiinţifice importante, inspirând acţiuni pentru protejarea acestor locuri măreţe de o frumuseţe şi importanţă uimitoare", a declarat la rândul ei Emily Penn. 

Echipajul eXXpedition va naviga cu ambarcaţiunea Sea Dragon, un vas de explorare de 72 de picioare (cca 24 de metri) din Oahu (Hawaii) şi până la Vancouver (Columbia Britanică), iar apoi din Vancouver la Seattle.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: expeditie oceanica poluare cu pastic