x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

27 Apr 2006   •   00:00

Politist injunghiat


Un politist din comuna timiseana Masloc a fost injunghiat in noaptea de marti spre miercuri de un localnic baut care facea scandal in casa unui vecin. Agentul-sef adjunct a tras doua focuri de arma spre agresor, dar nu stie daca l-a nimerit, pentru ca acesta a fugit.

Privatizare - Strategia pentru CEC, aprobata


Guvernul a aprobat ieri modificarea strategiei de privatizare a CEC, astfel incat statul va vinde un pachet de 69,9% din actiuni unei institutii financiar bancare de renume international sau unui consortiu din care face parte si o astfel de institutie. Contravaloarea a 9,9% din actiuni va fi transferata Fondului Proprietarea. Angajatii si pensionarii CEC vor avea dreptul sa cumpere un pachet de 5% din capitalul social. (Florina Zainescu)

Vizita - Printul Charles revine la Horezu


Succesorul la tronul Marii Britanii, printul Charles de Wales, ar putea reveni in localitatea valceana Horezu la un an dupa ce a vizitat manastirea si imprejurimile. Potrivit primarului Gheorghe Nita, printul va sosi in aproximativ o luna de zile. Charles si-a exprimat deja intr-o misiva adresata primarului Nita nerabdarea de a reveni in Horezu. Charles ar putea fi insotit de aceasta data si de sotia sa Camilla. (Octavian Herta)

Accident - 15 raniti pe sosea, la Roman


15 pasageri ai unui autocar, inclusiv soferul, au fost raniti ieri in urma coliziunii dintre vehiculul in care se aflau si un camion incarcat cu tevi. Accidentul s-a produs in jurul orei 11:30 pe DN 85, la trei kilometri de municipiul Roman. Primele investigatii indica faptul ca accidentul s-ar fi produs datorita faptului ca soferul autocarului numara niste bancnote si nu a observat faptul ca autocamionul a franat brusc.

Autostrada - Drajna-Cernavoda, gata pana la vara


Guvernul a aprobat ieri utilizarea sumei de 17.000 miliarde de lei vechi pentru accelerarea lucrarilor si devansarea termenelor de executie la autostrada Bucuresti - Constanta, pe tronsoanele Drajna - Fetesti si Fetesti - Cernavoda. Devansarea lucrarilor va permite deschiderea circulatiei pe ambele sensuri pe portiunea Drajna - Fetesti incepand cu 1 iulie 2006, iar pe sectorul Fetesti - Cernavoda, din iulie 2006. (Florina Zainescu)

Pasapoarte - Furnizorul unic, ales prin licitatie


Producatorul pasapoartelor electronice va fi desemnat prin licitatie internationala, fiind cautat un furnizor unic care sa asigure atat actele, cat si tehnica necesara. Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor, pasapoartele electronice cu date biometrice incluse - intr-o prima faza, imaginea faciala si amprenta digitala - vor fi puse in circulatie incepand de la data de 1 ianuarie 2007. (Radu Crivat)

Calomnie - Vanghelie pierde din nou procesul


Procesul in care Marian Vanghelie l-a dat in judecata pe Adriean Videanu pentru calomnie si insulta a luat sfarsit. Avocatul primarului general, Ene Cristian, a delcarat ieri ca Tribunalul Bucuresti a mentinut decizia instantei inferioare privind achitarea lui Videanu. Prin aceeasi decizie, primarul Sectorului 5 a fost obligat sa plateasca 70 de milioane de lei vechi, reprezentand cheltuieli judiciare.

Bucuresti - Dispecerat unic pentru taximetristi


Un dispecerat care foloseste o frecventa unica pentru toate dispeceratele operatorilor de taximetrie din Bucuresti devine functional de astazi. Infiintat la initiativa Brigazii de Politie Rutiera, dispeceratul urmareste sa sporeasca siguranta soferilor de taxi. Astfel, taximetristii pot anunta imediat Politia atunci cand sunt atacati, dar pot oferi informatii si in cazul accidentelor sau al blocajelor in trafic.

Jaful secolului - Suspecta romanca, audiata maine


Romanca de 25 de ani, suspectata de implicare in cel mai mare jaf din Marea Britanie, va fi audiata maine la un tribunal, potrivit BBC. Furtul a avut loc in urma cu doua luni si a produs o paguba de 78 de milioane de euro. Raluca Antonela Millen era femeie de serviciu intr-un depozit din apropierea locului jafului.

Mangalia - Locuinte sociale pentru rromi


Primaria Mangalia a inaugurat ieri un ansamblu de locuinte sociale in valoare de 28 de miliarde de lei. Primarul municipiului, Zanfir Iorgus, a declarat ca cele 26 de locuinte sociale de tip duplex, dotate cu toate utilitatile aferente, sunt destinate unor familii nevoiase de rromi.

Parchetul General - Plangere noua pe numele lui Mitrea


Procurorii instantei supreme au primit ieri o noua plangere penala impotriva lui Miron Mitrea, dupa ce instanta suprema a dispus trimiterea catre anchetatori a unui dosar privind un schimb de terenuri. Sesizarea de ieri a fost depusa de societatea comerciala Aviatia Utilitara SA, fostul ministru al Transporturilor fiind acuzat de fals in declaratii in acelasi caz al schimburilor de terenuri. Plangerea a fost formulata si impotriva lui Ciprian Holhos - fost consilier personal al lui Mitrea, actual consilier parlamentar si secretar executiv al PSD.

Scumpa Cultura - Iorgulescu isi finanteaza nevasta


Inter-Art, grup de muzica si dans contemporan condus de Liliana Iorgulescu, sotia ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, si Mihaela Vosganian, sotia senatorului Varujan Vosganian, a primit un grant de 6.900 euro pentru a participa la un festival de dans in Pakistan, in orasele Lahore, Islamabad si Karachi. Potrivit site-ului MCC, coregraful Liliana Iorgulescu si compozitorul Mihaela Vosganian au solicitat, prin intermediul Inter-Art, sprijin de la Fondul National de Mobilitate, mecanism creat in cadrul Ministerul Culturii in 2005, pentru a-i sprijini cu granturi si burse pe oamenii de cultura romani.


Accident aviatic fara victime la Cluj


Un avion de mici dimensiuni, cu trei pasageri la bord, a cazut ieri pe pista aeroportului din Cluj, la cateva secunde de la decolare. Cei trei, doi americani si un austriac, care voiau sa ajunga la Salzburg, au scapat cu viata. Potrivit directorului aeroportului, David Ciceo, nu este exclusa varianta unei defectiuni tehnice. (Larisa Neagoe)
×
Subiecte în articol: observator