x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oficial al Ministerului de Externe ungar: "Învăţământul în limba maghiară din Transilvania, o investiţie pentru viitor"

Oficial al Ministerului de Externe ungar: "Învăţământul în limba maghiară din Transilvania, o investiţie pentru viitor"

08 Iun 2013   •   17:32
Oficial al Ministerului de Externe ungar: "Învăţământul în limba maghiară din Transilvania, o investiţie pentru viitor"

Subsecretarul de stat în Ministerul de Externe ungar Nemeth Zsolt a declarat, la Universitatea Sapientia din Târgu Mureş, unde a primit Premiul "Bocskai Istvan", că reprezentanţii statului ungar cred în învăţământul în limba maghiară din Transilvania, care este "o investiţie" pentru viitor.

Rectorul Universităţii Sapientia, David Laszlo, a declarat că distincţia i-a fost acordată lui Nemeth Zsolt în semn de recunoaştere a eforturilor şi muncii depuse în interesul unităţii de învăţământ, în timp ce vicepreşedintele Fundaţiei Sapientia, Szilagy Pal, a accentuat contribuţia acestuia la înfiinţarea unităţii de învăţământ şi în ridicarea sediilor de la Miercurea Ciuc, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.

Nemeth a afirmat că reprezentanţii statului ungar cred în învăţământul în limba maghiară din Transilvania, iar cetăţenii ungari care "cred că acele surse materiale care ajung în Transilvania sunt, de fapt, luate de la ei” trebuie să înţeleagă că sprijinul acordat de statul ungar Universităţii Sapientia reprezintă o investiţie în viitor.

"Trebuie să accentuez că nu este vorba despre sprijin material, este vorba despre o investiţie - o investiţie în comunitatea maghiară, o investiţie în comunitatea europeană, în tinerime, în viitor. Numai răuvoitorii şi cei invidioşi nu cred în aceste principii. Dragi absolvenţi, stimaţi părinţi, în ciuda obstrucţiilor, am reuşit. Sunt persoane care sunt împotriva învăţământului maghiar, dar noi credem în învăţământul în limba maghiară din Transilvania”, a spus Nemeth Zsolt.

Mai multe informatii


×