x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oltenita, in plina iarna - Fara apa si fara caldura

Oltenita, in plina iarna - Fara apa si fara caldura

de Sorin Anghel    |    12 Noi 2005   •   00:00
Oltenita, in plina iarna - Fara apa si fara caldura

Plecarea de la Cotroceni a lui Ion Iliescu a amortit complet orasul sau natal, Oltenita. Regia locala de termoficare a incetat distributia apei calde de mai bine de sase luni, iar acum in prag de iarna nu a inceput inca distribuirea de agent termic.

DATORIE. Regia de termoficare Termo Urban Oltenita are de recuperat 20 de miliarde de lei vechi, 95% din aceasta suma fiind datorata de populatie. In clipa de fata, orasul lui Iliescu se afla in plin proces de racordare la reteaua de gaze, termenul de finalizare fiind 30 noiembrie. "Pana acum noi am produs agent termic din combustibil lichid. Din iarna asta vrem sa trecem pe gaz metan, lucru care ar insemna reducerea la jumatate a costului de productie a unei gigacalorii. Am pedalat investitia pentru aductiunea la gaz metan pentru a reusi sa avem caldura iarna asta.

REDUCERE. Edilul Oltenitei a explicat si de ce orasul sau nu mai are apa calda inca din primavara lui 2005. "S-a modificat Codul Fiscal si subventia acordata de stat s-a redus. Noi am cheltuit subventia pe 2005 inca din primele luni ale acestui an si nu am mai putut cumpara combustibil. Pentru un an de zile, aveam nevoie de o subventie de 90 de miliarde de lei, dar dupa ce vom folosi gazul metan suma va fi de trei ori mai mica", a mentionat Milescu. Acesta spune ca Termo Urban are nevoie de 25 de miliarde din partea Guvernului, pentru ca la inceputul lunii decembrie oltenitenii sa beneficieze de apa calda si caldura. "Am facut diligente peste tot, dar nu avem garantia ca vom obtine acesti bani.", spune primarul. In concluzie, oltenitenii stau la mana Ministerului Finantelor, care trebuie sa acorde cat mai repede banii necesari furnizarii de agent termic.

×
Subiecte în articol: observator