x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Onţanu dă 300.000 de euro pentru panouri solare

Onţanu dă 300.000 de euro pentru panouri solare

03 Mai 2010   •   00:00

Primăria Sectorului 2 este dispusă să plătească peste 300.000 de euro pentru montarea şi instalarea unui număr de 70 de panouri solare la sediul instituţiei, 49 la sută din valoarea cheltuielilor fiind fonduri de la Administraţia Fondului de Mediu.

Potrivit unui comunicat de luni, al Primăriei Sectorului 2, în urma a aprobării proiectului de încălzire cu panouri solare, în luna decembrie 2009, de către Administraţia Fondului de Mediu, care asigură o finanţare de 49 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile necesare pentru montarea acestui sistem.

Valoarea estimată este de 1.260.663,86 de lei (aproximativ 310.000 de euro), fără TVA, pentru lucrările de construcţii, montaj şi instalare a panourilor solare pentru sediul administrativ al sectorului 2. Licitaţia va avea loc, vineri, la ora 11.00, la sediul administrativ al Primăriei Sectorului 2.

Potrivit sursei citate, proiectul tehnic prevede instalarea unui număr de 70 de panouri solare, fiecare cu o suprafaţă de 2,52 metri pătraţi şi cu o putere de absorbţie şi transmitere a energiei solare de 95 la sută, care vor fi amplasate pe sediul administraţiei publice locale a sectorului 2 şi vor fi folosite pentru încălzirea clădirii pe timpul iernii şi prepararea apei calde menajere.

Totodată, reprezentanţii administraţiei publice a Sectorului 2 au depus la Administraţia Fondului de Mediu documentaţia necesară pentru obţinerea finanţării privind montarea de sisteme de încălzire alternative pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi pentru cinci centre sociale aflate subordinea primăriei.

×
Subiecte în articol: observator