x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu are iar un buget „marca” PDL

Oprescu are iar un buget „marca” PDL

de Iulia Barbu    |    28 Noi 2011   •   21:00
Oprescu are iar un buget „marca” PDL

Consilierii Capitalei au votat aseara, dupa doua ore de dezbateri, bugetul rectificat al Primariei Generale. Si de aceasta data, la fel ca in primavara acestui an, bugetul a trecut cu amen­da­mentele grupului PDL, grup ma­jo­ritar in componenta consiliului. Bani mai multi pentru RATB si RADET si sume timide pentru proiectele de in­frastructura. La finalul votului, bugetul rectificat trecand cu 28 de voturi pentru si 18 voturi impotriva, Sorin Oprescu a parasit sala de consiliu.

'Pana si sarbatorile romanilor sunt confiscate de partidul de gu­ver­na­mant! In rest, sunt niste aberatii, in­tram iarasi intr-un blocaj. Pana la ur­ma nu avem banii ca sa platim ­in­vestitiile care sunt in curs, plus alte elemente care incalca legea finantarii publice. Acesta a fost un nou buget facut pe picior in baie! Asa stiu ei sa faca. Ce sa va spun, o sa atac in justitie pentru ca este bataie de joc', a spus Oprescu.

De altfel, chiar inaintea sedintei de consiliu, primarul Capitalei a anuntat ca este vorba despre o rectificare bugetara negativa, rectificare care sa protejeze locuitorii Bu­cu­res­tiu­lui si care sa mentina orasul func­tionabil. 'Ne trebuie un buget echilibrat, care sa raspunda nevoilor Bucu­res­tiului, insa jocurile politice au dat peste cap constructia bugetara. Abia la sfarsitul lunii mai am avut un buget, un buget care se razbuna astazi, cand trebuie sa impartim saracia. Pro­iec­tele nu sunt ale mele, sunt ale bu­cu­restenilor. Am continuat investitii si proiecte majore ale orasului: pasajul Basarab, stadionul. Desi Guvernul a taiat subventia pentru caldura, iar banii pentru stadionul national au ramas la stadiul de promisiune, primaria si-a vazut de treaba. Nu am intins mana la Guvern, ci doar i-am cerut sa isi respecte promisiunile. Nu vreau decat sa asigur plata sub­ven­ti­i­lor la caldura, functionarea orasului in conditii normale, continuarea investitiilor atat de necesare', a precizat Sorin Orescu, primarul Capitalei, inaintea sedintei de consiliu.

La finalul votului de ieri, lucrurile aratau insa cu totul altfel. Practic, amendamentele grupului PDL au luat banii de la mai multe lucrari de investitii, cum sunt pasajele Serban Voda, strapungerea Buzesti – Berzei si pasajul Mihai Bravu. Nici Sar­ba­to­ri­le de iarna nu au avut mai multa tre­ce­re, amendamentele votate luand su­mele alocate pentru organizarea acestora. Au fost astfel relocati bani catre RADET, 37 de milioane de lei, bani de la Guvern si alte 15 de mili­oane de lei de la bugetul Capitalei. Toate acestea in conditiile in care, chiar inaintea sedintei de consiliu, Oprescu a precizat ca cele 37 de mili­oa­ne de lei sunt suficiente pentru acoperirea subventiei gigacaloriei pana in luna ianuarie si ca alocarea altor bani in acest moment nu este necesara.

Amendamentele grupului PDL au alocat bani si pentru RATB, motivand ca in acest mod este sustinuta subventia pretului la bilet. Practic, 25 de milioane de lei vor pleca, la votul grupului PDL, catre RATB. Pe de alta parte, nu mai departe de acum doua saptamani, acelasi consiliu general l-a demis ilegal pe directorul RATB, Adrian Crit. Motivul demiterii ar fi fost prostul management al regiei si lipsa de investitii. Ieri insa, investitiile au trecut din nou pe locul doi, iar subventiile au luat locul marilor proiecte care ar trebui terminate in Capitala.

×
Subiecte în articol: observator