x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Părintele Justin Pârvu, înmormântat la Mănăstirea Petru Vodă

Părintele Justin Pârvu, înmormântat la Mănăstirea Petru Vodă

de Luminita Ciobanu    |    20 Iun 2013   •   18:45
Părintele Justin Pârvu, înmormântat la Mănăstirea Petru Vodă
Sursa foto: www.basilica.ro

Zeci de mii de oameni, din toate colţurile României, au poposit la Mănăstirea Petru Vodă pentru a participa la slujba de prohodire a marelui duhovnic Justin Pârvu, trecut la Domnul în seara de 16 iunie.

O Liturghie arhierească, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi PS Longhin, Episcop de Bănceni, alături de un sobor de preoţi şi diaconi şi de Corul “Byzantion” din Iaşi, a precedat slujba înmormântării.

“În aceşti ani binecuvântaţi de prezenţa între noi a iubitului nostru Părinte stareţ şi duhovnic, am fost cu toţii martorii multor minuni săvârşite prin rugăciunile Părintelui Justin. Pentru noi, cei 250 de monahi şi monahii, ucenici ai cuvioşiei sale, am trăit fiecare zi alături de el ca pe o minune. Dintre faptele sale cele mai pline de slava dumnezeiască pe care le-am văzut cu ochii noştri şi le-am trăit, ne vom strădui să le aşternem în scris, spre zidirea sufletească şi bucuria tuturor”, notează pe site monahii celor două obşti – Petru Vodă şi Paltin, mănăstiri ctitorite de Părintele Justin, îndemnând credincioşii să sprijine acest demers, prin mărturisirile lor, spre slava lui Dumnezeu şi spre întărirea Bisericii Sale. De altfel, credincioşii care au rămas peste noapte la căpătâiul Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu spun că au observat că “din ochii Părintelui curg lacrimi cu bună mireasmă, iar pe mâini se vede lucind un ulei, mir cu mireasmă deosebită”.

“(...) Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a dat speranţă celor ce suferă, pentru că el însuşi a trecut prin suferinţă. Celor care au urmat «calea cea strâmtă şi cu chinuri» Dumnezeu le-a făgăduit: «le voi da în casa Mea şi înlăuntrul zidurilor Mele un nume şi un loc mai de preţ decât fii şi fiice; le voi da un nume veşnic şi nepieritor» (Isaia 56, 5).”, a subliniat Părintele Patriarh Daniel despre “ziditorul de suflete şi mănăstiri”, în cuvântul de condoleanţe adresat. Veşnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

www.basilica.ro

×