x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Părinţii cer profesorilor să finalizeze măcar examenele de Bacalaureat

Părinţii cer profesorilor să finalizeze măcar examenele de Bacalaureat

12 Mai 2010   •   00:00

Părinţii cer cadrelor didactice să finalizeze măcar examenele pentru elevii clasei a XII-a, pentru că mulţi dintre ei au fost acceptaţi la facultăţi, chiar şi din străinătate, precizând că înţeleg motivele pentru care profesorii intră în grevă.



Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Mihaela Gună, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că greva anunţată de profesori afectează în primul rând elevii, aceştia fiind folosiţi atât de cadrele didactice, cât şi de Guvern, însă susţine sindicaliştii din Educaţie în a adopta orice formă de protest, ei fiind atinşi mereu de măsurile de austeritate ale autorităţilor.

"Am avut o discuţie cu lideri ai cadrelor didactice, nu pot să nu îi înţeleg pentru că diminuarea finanţării per elev înseamnă şi scăderea salariilor şi 25% în minus la un salariu foarte mic înseamnă foarte mult. Am făcut apel la înţelegerea lor ca măcar clasa a XII-a să fie finalizată, pentru că foarte mulţi elevi sunt acceptaţi deja la facultăţi, unele chiar din străinătate, şi una dintre condiţii este finalizarea examenului de Bacalaureat", a spus Gună.

Liderii sindicaliştilor au promis că vor discuta această rugăminte cu profesorii, încercând să îi convingă să termine examenele de Bacalaureat, a precizat Mihaela Gună. "Am solicitat Guvernului să încerce să ia măsuri adecvate, astfel încât sistemul educaţional să nu fie perturbat şi să nu i se ia elevului dreptul constituţional la educaţie", a mai spus Gună.

Cadrele didactice intră în grevă generală din 31 mai, de miercuri nu mai trece notele elevilor în catalog şi nu mai participă la evaluările naţionale, iar la 19 mai vor merge la mitingul din Piaţa Victoriei, au anunţat liderii federaţiilor din Învăţământ.

×
Subiecte în articol: observator