x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel începe o vizită canonică în Franţa

Patriarhul Daniel începe o vizită canonică în Franţa

09 Iul 2009   •   00:00

Patriarhul Daniel începe astăzi o vizită canonică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale cu sediul la Paris. Înaltul ierarh urmează să participe şi la cea de-a treisprezecea Adunare Generală a Conferinţei Bisericilor Europene, care va avea loc la Lyon, între 15 - 21 iulie, informează Patriarhia Română.



Înaltul ierarh va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Institutului de Teologie Ortodoxă Saint Serge, se va întâlni cu diaspora românească, precum şi cu arhiepiscopul Parisului, cardinalul Andre. De asemenea, citează Agerpres, patriarhul va prezida slujba de sfinţire a bisericii Centrului Mitropolitan de la Limours şi slujba de resfinţire a altarului Catedralei Mitropolitane Sfinţii Arhangheli de la Paris.

Astfel, joi, 9 iulie, patriarhul Daniel va oficia un Te Deum în Catedrala Mitropolitană, apoi îşi va lansa cartea "La joie de la fidelite" şi va lua parte la conferinţa "La theologie orthodoxe et la spiritualite". Joi seara, patriarhul va primi titlul de Doctor Honoris Causa la Institutul St. Serge din Paris.

Vineri, 10 iulie, el va avea întâlniri cu episcopii membri ai Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa. Pe agenda vizitei patriarhului figurează şi o întrevedere cu arhiepiscopul Parisului, cardinalul Andre. Ulterior, el va vizita mai multe biserici ortodoxe din Paris.

Sâmbătă dimineaţă, patriarhul va oficia sfinţirea bisericii Centrului Mitropolitan, iar după-amiază se va întâlni cu episcopii, preoţii şi credincioşii mitropoliei. Duminica, 12 iulie, înaltul ierarh va oficia slujba de resfinţire a altarului Catedralei mitropolitane Sf. Arhangheli din Paris.

Miercuri, 15 iulie 2009, la Lyon, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va participa la festivitatea de deschidere a celei de-a treisprezecea Adunări Generale a Conferinţei Bisericilor Europene cu tema "Chemaţi la o singură speranţă în Hristos". A doua zi, pe 16 iulie, patriarhul Daniel va susţine o prelegere cu titlul "Speranţa se naşte din credinţă şi se manifestă prin iubire".

În program mai sunt prevăzute o vizită oficială la Ambasada României la Paris, întrevederi cu reprezentanţi ai unor Biserici Ortodoxe surori şi ai altor Biserici creştine, precum şi vizitarea unor obiective religioase şi culturale din capitala Franţei. Luna trecută, patriarhul Daniel a fost în Austria, unde a sfinţit două noi biserici ortodoxe româneşti, s-a întâlnit cu diaspora românească, precum şi cu preşedintele Austriei, Heinz Fischer.

×
Subiecte în articol: observator patriarhul