x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe locul unde a fost împuşcat Ceauşescu se vor face locuinţe ANL

Pe locul unde a fost împuşcat Ceauşescu se vor face locuinţe ANL

08 Sep 2010   •   00:00

Pe locul pe care a fost amplasată unitatea militară din Târgovişte unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu se va realiza un cartier de locuinţe ANL pentru medici, profesori, personal din armată, securitate şi poliţie.

Ministrul Elena Udrea a declarat miercuri, la Târgovişte, că acest cartier se va întinde pe o suprafaţă de 27 de hectare şi va avea rolul de a stimula tinerii medici, profesori, personal din armată sau poliţie de a rămâne să lucreze în judeţul Dâmboviţa. „Avem un proiect de construire a unor locuinţe ANL, a unor blocuri ANL, pe o suprafaţă de aproximativ 27 de hectare pe care Consiliul Judeţean le-a primit de la Ministerul de Interne. Aceste locuinţe trebuie să fie alocate tinerilor, şi nu numai, cadrelor medicale care au nevoie de locuinţe, profesorilor, dar şi celor din sistemul naţional de securitate, din poliţie. Va fi un avantaj creat celor care vor să lucreze în judeţul Dâmboviţa", a precizat oficialul guvernamental.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a adăugat că proiectul va demara în primăvara anului 2011, iar cartierul va fi dezvoltat pe locul unităţii militare unde a fost împuşcat Nicolae Ceauşescu. „Suprafaţa de teren pe care se va construi acest microcartier ANL este fosta unitate militară de la Gară, unde a fost împuşcat Ceauşescu", a precizat Florin Popescu.

×
Subiecte în articol: observator