x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Antena3 nu m-a şantajat nici pe mine, nici pe alţi miniştri. Sunt nişte prostii

Ponta: Antena3 nu m-a şantajat nici pe mine, nici pe alţi miniştri. Sunt nişte prostii

de Veronica Micu    |    03 Iun 2013   •   11:27
Ponta: Antena3 nu m-a şantajat nici pe mine, nici pe alţi miniştri. Sunt nişte prostii
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că "bătălia între diverse trusturi de presă nu intră în competenţa Guvernului", însă a precizat că "afirmaţiile potrivit cărora miniştrii ar fi şantajaţi sunt nişte prostii".

"Dau eu un exemplu, legat şi de evenimentele din ultimele zile: bătălia între diverse trusturi de presă nu intră în competenţa Guvernului şi nici nu am de gând să mă ocup de aşa ceva. Afirmaţii de genul 'primul ministru sau miniştri sunt şantajaţi' reprezintă nişte prostii, la fel de mari ca şi afirmaţiile domnului Roşca Stănescu sau ale altor jurnalişti de la alte trusturi de presă când spuneau cum sunt eu şantajat de Băsescu. Ideea este că presa este liberă şi poate să viseze ce vrea şi să inventeze ce vrea despre şantaje, însă când eşti parlamentar al USL nu ai această libertate, poţi să fii din nou jurnalist şi să visezi în fiecare zi alt şantaj. Nu m-a şantajat nici dl. Băsescu, nu m-a şantajat nici Antena 3, nici pe mine, nici pe alţi miniştri. Repet, dacă lucrurile de acest gen privesc şi afectează activitatea Guvernului, conform legii ne vom adresa CNA, dar lucrul acesta ţine de libertatea jurnaliştilor de a spune ce cred, de a inventa uneori. Nu ai aceeaşi libertate atunci când vrei să faci politică şi eşti parlamentar al USL", a spus Ponta.

Antena 3 dă în judecată România TV pentru difuzarea unor informaţii false cu scopul de a prejudicia imaginea postului nostru de televiziune. În acelaşi timp, Antena 3 va sesiza CNA, cerându-i să studieze inclusiv justeţea menţinerii licenţei postului România TV. Asta în condiţiile intensificării acţiunilor de manipulare şi defăimare prin difuzarea de informaţii false.

La rândul său, şi vicepremierul Liviu Dragnea spune că nu s-a simţit ameninţat.
 
"Eu, personal, n-am simţit presiuni, dimpotrivă, media a transmis ce am spus noi la guvern. Şi au fost multe cazuri mediatizate care au ajutat Guvernul să intervină, cum este cazul de la spitalul Siret", a declarat, luni, vicepremieul Liviu Dragnea.

×