x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, invitație către companii: Accesați schemele de ajutor de stat în vigoare şi fondurile europene!

Ponta, invitație către companii: Accesați schemele de ajutor de stat în vigoare şi fondurile europene!

17 Oct 2014   •   20:19
Ponta, invitație către companii: Accesați schemele de ajutor de stat în vigoare şi fondurile europene!

Prim-ministrul Victor Ponta a adresat vineri, de la Oradea, o invitaţie către toate companiile să acceseze, pentru creşterea competitivităţii, atât schemele de ajutor de stat în vigoare şi fondurile europene din perioada de programare 2014-2020.

"Adresez o invitaţie către toate companiile ca cea pe care o vizităm azi de a accesa fie schemele de ajutor de stat pe care le-am adoptat atât pentru investiţii mari, cât şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii, şi de a se pregăti pentru accesarea fondurilor europene, care sunt alocate pentru programul 2014-2020", a declarat premierul, la finalul unei vizite la compania Faist Mekatronic.

Invitaţia a fost adresată în contextul în care firma din Oradea nu a accesat până în prezent sprijin financiar din partea statului sau fonduri europene pentru dezvoltare.

Victor Ponta le-a precizat celor din conducerea companiei că în judeţul Bihor sunt în implementare actualmente proiecte de dezvoltare a infrastucturii în valoare totală de circa un sfert de miliard de euro, reamintind totodată că actualul guvern a sprijinit toate firmele private prin reducerea contribuţiilor sociale la angajator cu 5% de la 1 octombrie.

Totodată, prim-ministrul a dat asigurări că nu va fi modificată cota unică de impozitare şi nici nu vor fi introduse impozite sau taxe suplimentare.

×